Stagevergoeding

Wanneer je stage gaat lopen kun je daarvoor een stagevergoeding krijgen. Een stagebedrijf is niet verplicht om een stagevergoeding te geven, maar het is wel gebruikelijk. FNV Jong vindt het belangrijk dat jongeren een eerlijke beloning krijgen tijdens hun stage. Zeker wanneer je een langere tijd rondloopt op je stageplek, draai je vaak mee als volwaardige collega. Op deze pagina vind je de gemiddelde stagevergoeding per opleiding.

Heb je vragen over je stagevergoeding of problemen op je stage waarbij je hulp nodig hebt? Word lid van FNV Jong en wij staan altijd voor je klaar!

Een redelijke stagevergoeding ligt vaak tussen €250 en €300. Toch verschilt de hoogte van de vergoeding vaak per opleidingsniveau, studiejaar en relevante werkervaring. Hieronder vind je per opleidingsniveau een overzicht van een eerlijke stagevergoeding.

Stagevergoeding mbo

  • Bij 4 dagen in de week rond de 182 euro bruto per maand
  • Bij 5 dagen in de week zo’n 227 euro bruto per maand


Stagevergoeding hbo

  • Tussen de €136 en €227 bruto per maand is gemiddeld
  • Voor een afstudeerstage krijg je vaak wat meer. Een stagevergoeding tussen de €227 en €454 per maand is redelijk


Stagevergoeding wo

  • De gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de €227 en €454 uur bruto per maand

 


FNV Jong tip:

Soms zijn er binnen een bedrijf ook duidelijke afspraken gemaakt in de cao over de hoogte van de stagevergoeding en een mogelijke onkosten- en reiskostenvergoeding. Check deze daarom altijd!

 

Nieuwsbrief

Wil jij ook handige informatie en tips in je mailbox ontvangen? En vind je het leuk om op de hoogte te blijven wat FNV Jong doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vind je het toch niet interessant? Dan kun je je gewoon weer afmelden!

Reacties

Nancy

Mijn dochter loopt stage bij een middelbare school.
De 1e 2 maanden 5 dagen per week. Na de zomervakantie tot aan de kerstvakantie 4 dagen per week. Door deze stage is ze niet of nauwelijks beschikbaar voor haar bijbaantje
Ze krijgt geen stagevergoeding. Mag dit eigenlijk wel?

Arielle

Ik loop al bijna 10 maanden stage en ben tussentijds er uit geweest van wege mijn zwangerschap. In deze periode heeft mijn stageplek mijn stagevergoeding doorbetaald. Nu (achteraf aan het einde van mijn stage) willen ze dit terugvorderen, omdat ik er blijkbaar geen recht op had. Ik heb gekeken wat er in mijn stageovereenkomst hierover is afgesproken, maar kon niks vinden.
Mag mijn stage instelling achteraf de uitbetaalde stagevergoeding opeisen?

Met vriendelijke groet,

maikel

Hallo FNV,
ik loop op dit moment een MBO stage hierbij is ons beloofd dat er een stagevergoeding aan vast staat dit staat ook in de praktijk overeenkomst. het stage bedrijf heeft op de overeenkomst ook neer gezet dat de stagevergoeding via een onderwijsinstelling gaat.

maar ik ben dus bang dat ik mijn stage vergoeding niet ga krijgen na elke maand.

zouden jullie hier meer duidelijkheid over kunnen geven over hoe dit nu precies in zijn werking gaat.

Kenny

Beste FNV medewerker,

Ik weet dat de stagevergoeding afhankelijk van vele variabelen als opleiding, werk die wordt verricht, het aantal uren dat je stage loopt etc. etc. Nu is gat voor de gegeven stagevergoeding voor een wo-student erg groot (€227 - 454). Staat deze getallen ook voor respectievelijk 4 en 5 dagen per week? Wat is de (geschatte) vergoeding voor een wo-student die 2 dagen (16 uur) stage loopt?

FNV Jong

Hoi Kenny,

De vermelde stagevergoedingen zijn inderdaad geschat en is in de meeste gevallen een gemiddelde. Dit komt omdat stagevergoedingen nergens wettelijk zijn vastgelegd. Een bedrijf is dan ook niet verplicht om een stagevergoeding te hanteren. In de meeste gevallen dien je het proportioneel te bekijken. Ook zou je kunnen kijken in de cao van het bedrijf waar je stage zou willen lopen. In sommige cao’s zijn hier namelijk afspraken over gemaakt. Op dat moment weet je het vrijwel zeker.

sara

ik volg een opleiding hzw sinds oktober2015 ben ik begonnen met stage lopen bij cordaan 2x in de week (16uur). mbo niveau2
met ons is er afgesproken om maandelijks onze vergoeding te onvangen verder is zijn alle contracten ondertekend en rekeningnummers doorgegeven.
maar nu horen we dat we mogelijk geen recht meer hebben op onze vergoeding

dus hoe zit dat eigenlijk..

FNV Jong

Hoi Sara,

Wat vervelend dat daar nu onduidelijkheid over bestaat. In beginsel geldt dat wanneer het is vastgelegd in een overeenkomst, jij hier recht op hebt. Dit kan je wettelijk afdwingen.

kunk

Mijn dochter volgt de opleiding Leisure en hospitaly en gaat deze zomer 4 weken stage lopen in het animatieteam op een bungalowpark/camping. Nu is in het voorgesprek een stage vergoeding afgesproken. Hiermee zouden de kosten voor het eten in deze periode net gedekt zijn. Nu heeft ze vandaag een mail gekregen dat de vergoeding is ingetrokken. Mag dit zomaar?

FNV Jong

Hoi Kunk,

Wanneer de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, zou dit niet zomaar moeten kunnen. Wanneer er echter niets ondertekend is, wordt het echter een lastig verhaal. Qua vergoedingen voor stages is namelijk vrij weinig geregeld in de wet.

oumbr

hoi,

Ik loop stage in een 5 sterren hotel in Amsterdam en ik loop 5 dagen per week stage, 40 uur perweek. Ik krijg geen stagevergoeding. Is dat juist?

FNV Jong

Hoi Oumbr,

Helaas is er nergens wettelijk vastgelegd dat bedrijven verplicht zijn om een bepaald bedrag te hanteren als stagevergoeding. Dit houdt in dat elk bedrijf hier zelf invulling aan kan geven. Bij sommige (grote) bedrijven staat vaak wel het één en ander over stagevergoeding in de cao, wellicht kan je hier wat in vinden. Wanneer het echter niet staat in je stageovereenkomst of in de cao dan heb je helaas geen recht op een stagevergoeding.

christien

Twee weken geleden heb ik mijn stage afgerond en stond er op mijn stage overeenkomst dat ik €250,- aan het einde van mij stage zou krijgen, helaas heb ik dit nog niet gekregen.
Nu is mijn vraag: heb ik hier recht op? en wat wat moet ik doen als ik het toch niet krijg?

FNV Jong

Hoi Christien,

Wat vervelend dat je dit bedrag nog niet uitgekeerd hebt gekregen van je stagebedrijf. Wanneer jij hiervoor hebt getekend, dienen partijen zich hieraan te houden. Dit betekent dan ook dat jij het stagebedrijf hieraan kan houden, je kan een brief sturen. Wellicht staan er echter wel bepaalde voorwaarden genoemd waar jij aan diende te voldoen voordat jij dit bedrag zou krijgen. Wanneer jij vervolgens niet aan bepaalde voorwaarden voldeed, kan het wel zo zijn dat je geen recht meer hebt op bovengenoemd bedrag.

Nasia van de boom

Hallo ik had een vraag:

ik heb een bijbaan waar ik ongeveer 500 euro permaand verdien
en een stage van 400 euro bruto
nu mijn vraag:

hoeveel vergoeding krijg ik netto van mijn stage?

groet.

FNV Jong

Hoi Nasia,

Dit ligt aan meerdere omstandigheden, zo kan je bij één van de twee een loonheffingskorting aanvragen. Dit bepaalt onder andere de hoeveelheid loon dat ingehouden wordt. In de meeste gevallen is dit ongeveer een derde deel. Een groot gedeelte hiervan kan je middels de belastingaangifte wel weer terug krijgen.

Melanie

Ik heb een vraag. Ik loop momenteel stage (HBO) in de zorg. Ik doe dit iedere donderdag. Ik zou een hele kleine stagevergoeding krijgen van 8 euro per dag. Dit is weinig. Maar na 10 maanden stage gelopen te hebben zou ik ongeveer uitkomen op 300 euro. Dit is toch een leuk bedrag. Tijdens mijn stage was het niet duidelijk dat ik de persoon was de mijn uren moest declareren. Ik dacht dat dit door mijn begeleider gedaan werd en dat ik op een gegeven moment een handtekening moest zetten. Dit was niet handig van mij. Nu kwam ik daar in maart achter, dus vanaf deze maand heb ik alle uren gedeclareerd. Ik vroeg mij af of het mogelijk is dat ze mij dit bedrag niet gaan geven, omdat ik hier "telaat mee kom".

Groeten,
Melanie

FNV Jong

Hoi Melanie,

Dat ligt eraan hoe het staat weergegeven in het contract. Wellicht kunnen zij er nog wel achter komen wanneer jij stage hebt gelopen. Misschien moet je inklokken of zijn er nog roosters te vinden waar je op staat. Ik adviseer je om hier mondeling uit te komen met je werkgever. Het heeft er ook meer te maken hoe duidelijk de voorschriften voor jou waren dat jij zelf de uren moest declareren. Wanneer dit duidelijk te lezen is in een overeenkomst, wordt het wellicht een lastig verhaal. Wanneer dit echter nergens staat beschreven, sta je sterker.

Bianca

Hallo,
Ik zit al in mijn laatste jaar van de opleiding onderwijsassistent.
Heb altijd 2 tot 4 x in de week stage gelopen.
Maar nooit stagevergoeding gehad.
Nu hoor ik van andere dat het verplicht is?
In hoeverre is dit waar? Aangezien ik geen bijbaan kan krijgen door mijn leeftijd en ook geen stufi meer krijg en dus alles (ook mijn verzekeringen) moet lenen.

FNV Jong

Hoi Bianca,

Bedrijven zijn niet verplicht om een stagevergoeding te hanteren tegenover hun stagiaires. Hier zijn echter uitzonderingen op. In sommige gevallen staan hierover bepalingen in de cao. Wanneer hierover bepalingen staan in de cao, is het bedrijf wel verplicht om de desbetreffende stagevergoeding te hanteren.

Mirjam

Ik heb getekend voor een stage plaats voor de Scheidegger opleidingen voor 960 uur. Mag een opleidingsinstituut zomaar het aantal stage uren wat je moet behalen wijzigen?

Mvg.
Mirjam.

FNV Jong

Hoi Mirjam,

Soms liggen daar wettelijke bepalingen achter. Opleidingsinstituten moeten namelijk ook hun onderwijs verantwoorden. In sommige gevallen gelden er enkele minimum eisen. Je kan informeren bij je onderwijsinstelling wat hiervoor de achterliggende reden is.

Anoniem

Hallo FNVJong,

Ik zit nu in een hele moeilijk situatie. Ik loop nu 20 weken stage in een verpleegtehuis. Vier dagen in de week, totaal 30 uur per week. In het geheel loop ik dus 600 uur stage.

5 weken na mijn stage, kreeg ik te horen dat ik geen werkvergunning heb. Dit omdat ik een buitenlandse paspoort heb.. Doordat mijn papieren (verblijfsdocument) ook in procedure zijn hebben ze gezegd dat ik geen recht heb op stagevergoeding. Ik mag door een officiele brief van school nog wel stage lopen, maar ook geen vergoeding ontvangen.

Mijn vraag is als mijn papieren in orde zijn, ookal ben ik klaar met stage, kan ik dan met terugwerkende kracht mijn stage vergoeding van die 20 weken nog steeds krijgen?

Hoor graag van jullie!

FNV Jong

Hoi,

Wat een vervelende situatie. Wellicht kan je dit eerst met het stagebedrijf bespreken. Het lijkt mij namelijk niet dat zij je niet willen helpen, maar het momenteel niet kunnen. Zij kunnen namelijk boetes riskeren wanneer zij de zaken niet op orde hebben. Mijn advies is dan ook voor nu om dit eerst met hen te bespreken. Wellicht kan je hierover schriftelijke afspraken maken. Mocht je toch problemen krijgen met je stagebedrijf, dan kunnen wij je hier altijd bij helpen. Wel moeten wij je dan vragen om lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Anne

Beste FNV medewerker,

Ik zit in een lastige situatie.
Op het begin van mijn stage heb ik gezegd tegen mijn stagebedrijf dat ik tot 25 april zou kunnen stage lopen.
Toen ik een terugkom dag met school had, kwam ik erachter dat ik maar tot 11 April kon blijven, omdat ik dan weer naar school toe moest. Heb veel met mijn stagebegeilder heen en weer gemaild, om te vertellen dat ik wel wil, maar niet kan. Hier werd vervolgens niet naar geluisterd. Toen kwamen de managers van dat bedirjf terug van vakantie en besloten ze om tegen mij te zeggen: of je gaat gelijk weg, of je blift tot 25 April. Ik snap dat het vervelend is dat ik eerder stop, maar omdat ze weten dat ik een beoordeling van hun nodig heb, zijn ze me chantage middel bezig. Mij stagecoordinator van school heeft toen gebelt met mijn stagebegeleider. Toen belde ze me op dat ik toch weer terug mocht komen. Terwijl ik normaal donderdag, zaterdag en zondag stage loop, ik nu opeens vrijdag zaterdag en zondag moet stage lopen. ik vertelde haar dat ik moest werken en dat dit al een maand van te vore in geplant stond. Zij vond weer dat ik de boel aan het "omdraaien" was. ik heb aankomende vrijdag een gesprek met mijn stagecoordinator, stagebegeieider en manager van dat bedrijf. Mijn vraag aan jullie: wat nou als ze mij niet mijn uren willen laten afmaken? En geen beoordeling willen geven?

Ik hoor graag van jullie,

MVG
Anne

FNV Jong

Hoi Anne,

Dit soort situaties zijn altijd erg lastig omdat hier niet veel wettelijke bepalingen over zijn. Over stage is eigenlijk niets geregeld in het wetboek. Er zijn een aantal kleine bepalingen opgenomen. Wanneer er problemen ontstaan is het meest voor hand liggende advies om er samen proberen uit te komen met je stagebedrijf en je school. Ik hoop dan ook dat je een goed gesprek zal hebben vrijdag. Bedenk van te voren wat je in elk geval te zeggen hebt en zet dit op papier. Zo kan je ook het punt aankaarten van de dagen dat je normaal altijd stage loopt. Je kan dit onderbouwen met argumentatie die je van te voren hebt bedacht.

Heel veel succes!

Lisette

Hoi,

Ik heb twee maanden stage gelopen bij een bedrijf, maar omdat ze mij niet fatsoenlijk behandelen, ben ik opzoek naar een nieuwe stage en ga ik binnenkort weg. Wel heb ik in mijn stage contract staan, dat ik €50,- stagevergoeding per maand zou krijgen, aan het einde van mijn stageperiode. Aan het einde van mijn stage zou ik dus €300,- gekregen moeten hebben. Heb ik nu recht op mijn vergoeding van €100,-?

Zo ja, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit krijg?

Bedankt en groetjes

FNV Jong

Hoi Lisette,

Ik vind je vraag lastig om te beantwoorden aangezien ik het hele artikel niet zie. Wellicht staat er nog wat bij namelijk waardoor het antwoord kan verschillen. Wij bekijken echter alleen de arbeidsovereenkomsten en cao’s van onze leden. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

soraya

Graag zou ik willen weten hoeveel uur stage je moet doen voor niveau 2 versneld....voor de opleiding van 2 jaar is 640 uur verplicht maar ik doe versneld en ook ik moet 640 uur stage lopen klopt dat??? Je red het never nooit op een basisschool met 2 dagen stage lopen hoe kan ik dat vinden? Groetjes

FNV Jong

Hoi Soraya,

Jeugdige werknemers (16 en 17 jaar) mogen op schooldagen maximaal 9 uur werken en per week maximaal 45 uur. Schooltijd wordt mee gerekend met de arbeidstijd. Stel een scholier heeft 3 uur les, dan mag deze scholier nog maximaal 6 uur erbij werken. Werknemers vanaf 18 jaar mogen maximaal 12 uren per dienst werken en maximaal 60 uur per week.

marloes

Hoi

Ik loop nu al een aantal weken stage op de woensdag en donderdag. Ik maak dan 19 uur per week. School zegt dat onze stage vergoeding naar school zelf gaat... mag dit?

FNV Jong

Hoi Marloes,

Wettelijk is hier helaas niks over vastgelegd, maar wij vinden het een zeer kwalijke zaak dat de school het geld, waar jij een inspanning voor levert, zelf houdt. Heb je al eens nagekeken waarin bepaald is dat de school dit zelf mag houden ? Waarschijnlijk kan je dit in het stage reglement vinden.

Sanne

Heee. Ik heb een vraag. Ik loop een jaar lang stage op do en vrij. Nu ben ik een aantal dagen ziek geweest, heb ik daar recht op?

Of moet ik alles inhalen./

FNV Jong

Hoi Sanne,

Deze vraag kan ik niet zo eenvoudig beantwoorden. Om goed juridisch advies te kunnen geven op deze vraag, is het voor mij van belang om je contracten te zien tussen je leerwerkbedrijf en je opleiding. Sommige studenten werken namelijk op basis van een arbeidsovereenkomst waardoor er meer rechten en plichten ontstaan. Wanneer je werkt op basis van een arbeidsovereenkomst kan het zo zijn dat je recht hebt op salaris wanneer je ziek bent. Sommige bedrijven hanteren wel wachtdagen in hun cao, waardoor je de eerste of eerste twee ziektedagen geen recht hebt op loon. Ik zou het voor je uit kunnen zoeken, dit doen wij echter alleen voor onze leden. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Sanne

Hallo,

Ik ga vanaf april een jaar lang stage lopen. Voor 3 dagen in de week 9 uur per dag. Ik doe de opleiding tandartsassistente 2e jaars.
Heb ik recht op een vergoeding?

FNV Jong

Hoi Sanne,

Er is helaas nergens wettelijk vastgelegd dat stagiaires recht hebben op een vergoeding. Dit kan je wellicht vinden in de cao die geldt bij het bedrijf waar je stage gaat lopen.

Kime

Hoi FNV,

Sinds 2 februari loop ik stage. Deze stage gaat 5 maanden duren, 40 uur per week. Mijn stagevergoeding bedraagd 450 euro bruto. Nu vraag ik me af wat hiervan netto overblijft. Ik heb de loonheffingskorting erbij gedaan, aangezien ik mijn bijbaantje opgezegd heb. Hoor het graag!

FNV Jong

Hoi Kime,

Dan ontvang je ongeveer 285 euro per maand. Daarna kan je wellicht nog geld terug vragen van de belasting.

lijon

Ik zit op een praktijkschool.ik loop stage.volgens mijn stagementor heb ik geen recht op een stagevergoeding.dat komt omdat ik op een praktijkschool zit.wordt er gezecht door mijn mentor.klopt dat.

FNV Jong

Hoi Lijon,

Er is helaas nergens wettelijk iets vastgelegd omtrent stagevergoedingen. De reden klopt dus niet maar of er een stagevergoeding wordt gehanteerd ligt aan het bedrijf waar je stage loopt.

lijon

Hallo.ik zit op een praktijkschool.volgens mijn stagementor heb ik geen recht op een stage vergoeding.dat komt volgens hem omdat ik op een praktijkschool zit.klop dit.

Fer

Hallo,

ik volg een mbo opleiding en heb nu een stage plaats bij een bewindvoerder. ik loop 36 uur per week stage 5 maanden lang en krijg geen stagevergoeding, en zelfs geen reisvergoeding (20 minuten met auto) is dit niet verplicht ofzo?

FNV Jong

Hoi Fer,

Dit soort vergoedingen zijn niet verplicht inderdaad. Wanneer je recht zou hebben op deze vergoedingen staat dit vaak vermeldt in een cao of in de arbeidsovereenkomst. Ik adviseer je om te kijken of er een cao van toepassing is en of hier iets staat vermeldt over een stagevergoeding.

bas

hallo ik ben bas ik ben 15 jaar en ik loop stage bij de AH ik zit op pratijkonderwijs heb ik recht op stagevergoeding

FNV Jong

Hoi Bas,

Stagevergoeding is nergens wettelijk vastgelegd. Dit ligt maar net aan het bedrijf waar je stage loopt. Sommige bedrijven hebben wel het één en ander geregeld in een cao. Ik adviseer je om te kijken of er een cao van toepassing is en of hier iets staat vermeldt over een stagevergoeding.

Dit zouden wij ook kunnen doen, dit doen we echter alleen voor onze leden. Wanneer je dit door ons uitgezocht wou willen hebben moet ik je vragen lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

s.

Heyhey,

Ik ben pas begonnen met een nieuwe stageplek in de zorg ( niv 2 )
Ik loop 2 dagen in de week stage 16 uur in de week.
Mijn vraag is nou hoeveel krijg ik per maand als stagevergoeding ( ik heb geen bijbaan).
En moet ik loonheffingskorting aanvragen + waarom ?

Alvast bedankt :).

FNV Jong

Hoi S,

Bedrijven zijn niet verplicht om een stagevergoeding te geven, dus dit ligt aan het bedrijf en eventuele bepalingen van je opleiding of in de cao. Wanneer je geen bijbaantje hebt is het verstandig om loonheffingskorting aan te vragen. Je werkgever betaalt dan minder belasting voor jou waardoor jij meer loon ontvangt (in dit geval meer stagevergoeding). Je kan dit aangeven op het formulier 'Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)'. Wellicht heeft je stage bedrijf zo’n formulier bijgeleverd, anders zou je het ook kunnen invullen op de website van de belastingdienst.

Marloes

Hallo,

Ik loop nu al sinds September 2014 stage bij een bedrijf, ik zou hier een stagevergoeding voor krijgen. In oktober kwamen we er achter dat mijn VOG niet meer geldig was dus dat ik een nieuwe moest aan vragen dit heb ik netjes gedaan en 2 weken later opgestuurd, mijn papieren zijn verder helemaal in orde, december 2014.. weer niks betaald ik heb hiervoor gebeld en ik zou het deze maand krijgen, deze maand? weer niks.. ik baal hier goed van, ik heb al meerdere malen mailtjes gestuurd en gebeld, krijg hier geen reactie op. Wat kan ik het beste doen?

Sandra

hallo,

Ik ben een MBO studente financieel administratief medewerker en ik heb 4 maanden stage gelopen in een bedrijf. Er is mij beloofd dat ik €200 euro per maand aan stagevergoeding zou krijgen en ik heb hier ook voor getekend. School zou hiervan de helft inhouden voor reisje in het 3e jaar. Ik ben het hier niet mee eens omdat ik niveau 3 doe en dus dit jaar examen doen en van school ga. Maar het bedrijf heeft hier toch voor getekend. Nu zou ik via school de andere helft krijgen maar ik heb nog geen cent ontvangen. Ik baal hier heel erg van wat kan ik doen?

FNV Jong

Hoi Sandra,

Wat vervelend. Ik raad je ten eerste aan om nog eens contact op te nemen met de betreffende afdeling van je school. Als je de school geen schriftelijke toestemming heb gegeven dan mogen ze dit helemaal niet doen. Wettelijk gezien zijn hier geen afspraken over gemaakt. FNV Jong is het hier niet mee eens!

Ce

Ik loop stage in de verloskunde. Maar er wordt geen één stage vergoed. Wel heb ik vaak als ik met de feestdagen stage moet lopen extra kosten voor het OV. Is hier ergens een vergoeding voor te krijgen? Dat ik de OV kosten kan dekken?

Nieuwe reactie inzenden

* Invullen verplicht. HTML niet toegestaan. E-mail adres wordt NIET getoond op de site en alleen gebruikt om een persoonlijke reactie te kunnen sturen.

Agenda

29 mei '15 Ledenbijeenkomst
MT. Ondinaweg 15-17
Amsterdam
Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties