Stagevergoeding

Wanneer je stage gaat lopen kun je daarvoor een stagevergoeding krijgen. Een stagebedrijf is niet verplicht om een stagevergoeding te geven, maar het is wel gebruikelijk. FNV Jong vindt het belangrijk dat jongeren een eerlijke beloning krijgen tijdens hun stage. Zeker wanneer je een langere tijd rondloopt op je stageplek, draai je vaak mee als volwaardige collega. Op deze pagina vind je de gemiddelde stagevergoeding per opleiding.

Heb je vragen over je stagevergoeding of problemen op je stage waarbij je hulp nodig hebt? Word lid van FNV Jong en wij staan altijd voor je klaar!

Een redelijke stagevergoeding ligt vaak tussen €250 en €300. Toch verschilt de hoogte van de vergoeding vaak per opleidingsniveau, studiejaar en relevante werkervaring. Hieronder vind je per opleidingsniveau een overzicht van een eerlijke stagevergoeding.

Stagevergoeding mbo

  • Bij 4 dagen in de week rond de 182 euro bruto per maand
  • Bij 5 dagen in de week zo’n 227 euro bruto per maand

Stagevergoeding hbo

  • Tussen de €136 en €227 bruto per maand is gemiddeld
  • Voor een afstudeerstage krijg je vaak wat meer. Een stagevergoeding tussen de €227 en €454 per maand is redelijk

Stagevergoeding wo

  • De gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de €227 en €454 uur bruto per maand

FNV Jong tip:

Soms zijn er binnen een bedrijf ook duidelijke afspraken gemaakt in de cao over de hoogte van de stagevergoeding en een mogelijke onkosten- en reiskostenvergoeding. Check deze daarom altijd!

Nieuwsbrief

Wil jij ook handige informatie en tips in je mailbox ontvangen? En vind je het leuk om op de hoogte te blijven wat FNV Jong doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vind je het toch niet interessant? Dan kun je je gewoon weer afmelden!

Reacties

Jordan

Ik heb 4 dagen in de week stage en krijg daar geen vergoeding of reis vergoeding voor toen ik aan mijn stage begeleider vroeg hoe dat zat zei hij tegen mij dat ik een OV kaart van de gemeente kon krijgen voor de vergoeding omdat ik nog onder 18 ben ik loop 4 dagen in de week 8 uur per dag en in tottaal 640 uur stage lopen is het mogenlijk om van de gemeente een vergoeding te krijgen?

Met vriendelijke groeten,
Jordan

Michelle

Ik volg een kappersopleiding en loop 1 dag stage in de week. Aankomend schooljaar wordt dit 2 dagen. In de cao van de kappers staat dat het verplicht is om een stagiaire een stagevergoeding te betalen van 25 euro per dag. Ik heb 1 keer uitbetaald gekregen, daarna niks meer. Ik heb een paar keer gevraagd of ze nog aan de stagevergoeding denken en iedere keer wordt er gezegd dat het goed komt. Maar ik zie dit niet gebeuren. Kunt u me vertellen of ik echt recht heb op die uitbetaling en zo ja, hoe ik het voor elkaar kan krijgen om het te krijgen. Ik wil niet mijn stageplek op het spel zetten voor die vergoeding, maar ik vind de manier waarop dit gaat niet zo netjes.

Aleyna

Hi, ik heb de volgende vraag. Mijn stage begint va 1 september. De werktijden zijn ingedeelt over 4 dagen en over een32 urige werkweek. Nou is het op maandag 31 augustus. Betekend dit dat ik naast mijn standaardvrije dag per week, in de maand van September nog 1 dag extra in de eerste week vrij kan nemen? De vergoeding is uiteraard ook maandelijks geregeld.

Chantal

Hallo,

Ik loop stage bij de handhaving, maar krijg hier geen onkosten/reiskostenvergoeding voor. Graag zou ik willen weten of dit wel mag aangezien ik de afgelopen weken bijna 300 euro kwijt ben en bang ben dat ik deze nu niet meer terug zal zien. Dit zijn overigens reiskosten die in de afgelopen weken zijn gemaakt. Ik loop 5 dagen per week stage. Hoe kan ik dit eventueel oplossen met het stagebedrijf?

Groetjes!!

FNV Jong

Hoi Chantal,

Wat vervelend dat jij geen reiskosten ontvangt van het bedrijf waar je stage loopt. Werkgevers zijn over het algemeen helaas nooit verplicht om reiskosten te vergoeden. Soms staan er bepalingen in de cao, maar stagiaires zijn meestal uitgesloten van de cao.

Lisa

Hallo
Ik ga stage lopen 4x in de mand gemiddeld 8 uur maat wat voor stage vergoeding krijg ik dan?

FNV Jong

Hoi Lisa,

De hoogte van stagevergoedingen is nergens wettelijk vastgelegd. Dit kan dan ook erg per organisatie verschillen. Bovendien zijn organisaties niet verplicht om je een vergoeding te geven.

Liza

Hallo,

Ik heb een vraagje. Als je stage loppt in de vakantie, moet je er dan een vergoeding voor krijgen ?
Want normaal in onze branche (schoonheidsspecialist) krijg je geen stage vergoeding. Maar heb al van meerdere gehoord dat je dat in de vakantie wel moet krijgen. ik loop namelijk fulltime stage en kan daardoor dus amper werken.

FNV Jong

Hoi Liza,

Bedrijven zijn helaas niet verplicht om stagevergoedingen te hanteren ten aanzien van de stagiaires. Als de uren meetellen voor je stage, ben je waarschijnlijk gewoon eerder klaar. Als deze uren niet meetellen, ben je eigenlijk onbetaalde arbeid aan het verrichten en dat is niet de bedoeling. Er is niet een bepaalde wet die voorschrijft dat je in vakanties een stagevergoeding moet krijgen, dat ligt dus aan het feit of deze uren in mindering worden gebracht van het totaal te lopen stage-uren.

Rebecca

Beste dames en heren,

Ook ik heb een vraag omtrent de stagevergoeding. Ik ben een MBO-verpleegkunde student jaar 4 en ga in September mijn afstudeerstage in. Daar loop ik 3 dagen in de week (8 uur per dag) voor €60 bruto per maand. Daarvoor moet ik elke dag 18km (enkele reis) met de auto, wel krijg ik daar €0,18 per km benzinevergoeding voor. In vergelijking met de andere stageplaatsen die ik heb gehad is dit echt bizar weinig, en natuurlijk "moet je maar blij zijn dat je wat krijgt," maar toch vraag ik me af of dit mag.

Alvast vriendelijk bedankt voor jullie reactie!

Met vriendelijke groet,
Rebecca

FNV Jong

Hoi Rebecca,

Wanneer jij alleen een stageovereenkomst hebt met je stagebedrijf is dit helaas mogelijk. Er zijn geen wettelijke afspraken omtrent stagevergoedingen. Je zou eventueel nog kunnen bekijken of er een cao is genoemd in je overeenkomst, als deze verbindend is verklaard staan hier wellicht bepalingen in. Wij kunnen en willen dit uiteraard ook voor je uitzoeken. Dit doen wij echter alleen voor onze leden. Als je graag zou willen dat wij dit voor je uitzoeken, moet ik je vragen om lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

yvanka

ik kan stagevergoeding krijgen maar ik moet het dan zelf regelen. Helaas kan ik nergens vinden waar je papieren kunt aanvragen of hoe je het moet regelen met de mensen van wie je het krijgt ( ook weet ik niet wie die mensen zijn ). Zou iemand me kunnen helpen waar ik eventueel aan papieren kan komen ?

FNV Jong

Hoi Yvanka,

Stagevergoeding keert in de meeste gevallen het bedrijf uit waar je de stage verricht. Soms heeft je opleiding een standaard stageovereenkomst waarin je zelf de hoogte van de stagevergoeding in kan vullen. Het stagebedrijf moet dit echter intern regelen, zij moeten namelijk zorgen dat deze dan ook daadwerkelijk uitgekeerd wordt. Door dit korte stukje is je verhaal mij te onduidelijk en kan ik je hier helaas nog niet verder mee helpen. Wij kunnen natuurlijk wel het één en ander voor je uitzoeken, maar dan moet ik je wel vragen om lid te worden van FNV Jong. Voor verdere hulp of vragen moet ik je vragen lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Tempestofstyle

Hoi FNV,

Ik heb een vraag over reiskosten. Ik heb namelijk een stage gevonden waar ik wel een stagevergoeding krijg maar geen reiskostenvergoeding. Helaas heb ik geen recht meer op een OV-kaart. Mag ik deze kosten uiteindelijk dan aftrekken bij de inkomstenbelasting?

FNV Jong

Hoi,

Dat zou eventueel kunnen. Je moet dan aan de volgende voorwaarden voldoen:
De voorwaarden voor de reisaftrek zijn:
 De afstand tussen je huis en je werk is meer dan 10 kilometer (enkele reis).
 Je hebt met het openbaar vervoer gereisd.
 Je hebt een openbaarvervoer- of reisverklaring.
 Je hebt geen of weinig vergoeding ontvangen voor je reiskosten.

Karub

Hallo,

Ik loop momenteel 4 weken stage bij een Elektronica zaak, vandaag heb ik mijn stagevergoeding ontvangen. Er staat op papier dat ik €15,- per dag krijg en voor de loonheffingskorting heb ik ja toegepast. Nu heb ik het uitgerekend en heb 17 dagen gewerkt dat staat ook vermeld op mijn loonspecifactie, alleen is het probleem dat de bedrag niet klopt? En ook staat er niet hoeveel belasting is ingehouden en staat de vak leeg bij loonheffing, kan dit zomaar? Uirgerekend zou ik €255 moeten krijgen, natuurlijk gaat daar wat belasting vanaf(ik ben 22 jaar) maar dan nog klopt het bedrag niet want zou het ongeveer €230 moeten zijn en ik heb €180 ontvangen. Kunnen jullie mij dit misschien uitleggen? Alvast bedankt!

Muhammed

Hoi,

Zover ik kan begrijpen uit je tekst ontvang je €15,- per dag (bruto). Je zegt dat je 17 dagen hebt gewerkt, dus hoor je in totaal (15x17) € 255,- (bruto) te ontvangen. Iedereen moet minimaal 1/3 deel van zijn loon afdragen aan de belasting. Dus als we het bruto bedrag omrekenen naar het netto krijg je (255/3x2) € 170,- Dus heb je in totaal €85,- euro aan de belastingdienst afdragen en omdat je nog een student ben krijg je dit waarschijnlijk volgend jaar terug als je een aangifte ikomstenbelasting doet. (Zover ik het weet)

Ik hoop dat ik de juiste antwoord heb gegeven op je vraag.

Groetjes,

mars

onzin want als scholier mag je bijna 13.000 euro per jaar bijverdienen zonder daar belasting over te hoeven betalen!

FNV Jong

Hoi Karub,

Het lijkt erop dat de loonheffing is ingehouden, dit bedraagt namelijk meestal 1/3 van het door jou te ontvangen bruto bedrag. Wellicht moet je dat nog even nakijken of navragen of dit het geval is.

kevin

Ik ben aangenomen bij een juridisch bedrijf voor boekhoudingen graag wil ik weten hoeveel ik ga verdienen want ik heb ze zelf niet gevraagd,

Het is een bbl opleiding en wil graag weten rond welk bedrag ze bedoelen met ruime/hoge stage vergoeding

FNV Jong

Hoi Kevin,

Stagevergoeding is nergens wettelijk vastgelegd. Het ligt dus aan het bedrijf wat ze jou zullen geven voor je werkzaamheden. Tevens heb je wettelijk gezien geen recht op loon, dit heb je slechts wanneer je een arbeidsovereenkomst aangaat met het leerwerkbedrijf.

Marie

Wat is de scheiding tussen een baan en een stage? Ik werk nu voor het minimumloon binnen een bedrijf voor een aantal uur per week. Na mijn studie wil ik daar stage lopen, maar met het bespreken van een stagevergoeding kreeg ik te horen dat het werk wat ik nu doe ook binnen de stage komt te vallen. Mag het überhaupt dat werk waar ik nu voor uitbetaald krijg hierna onder mijn stage valt en dus onder het minimumloon?

FNV Jong

Hoi Marie,

Bij een stage dient het leerelement te overheersen. Wanneer jij dus alleen maar werkzaamheden doet die je nu ook doet, raad ik je aan om een andere stageplek te zoeken. Wanneer dat slechts een klein gedeelte is en je doet ook veel nieuwe dingen, kan je het overwegen. Ook adviseer ik je om advies in te winnen bij je onderwijsinstelling.

Nancy

Mijn dochter loopt stage bij een middelbare school.
De 1e 2 maanden 5 dagen per week. Na de zomervakantie tot aan de kerstvakantie 4 dagen per week. Door deze stage is ze niet of nauwelijks beschikbaar voor haar bijbaantje
Ze krijgt geen stagevergoeding. Mag dit eigenlijk wel?

FNV Jong

Hoi Nancy,

Helaas is er wettelijk niets vastgelegd in de wet omtrent het krijgen van stagevergoeding. Het is dus aan het stagebedrijf om te bepalen of zij wel of geen stagevergoeding betalen.

Kelly

Beste Nancy,

Dit mag heel zeker. Bedrijven zijn absoluut niet verplicht om een stagevergoeding te betalen. De student kiest zelf de stage uit en hierbij dus of ze wel of niet een stagevergoeding.
Daarnaast werkt bijna iedere student nog naast zijn stage. Gemiddeld werk ik nu ook 50 uur in de week.

Groetjes van een stagiaire

Arielle

Ik loop al bijna 10 maanden stage en ben tussentijds er uit geweest van wege mijn zwangerschap. In deze periode heeft mijn stageplek mijn stagevergoeding doorbetaald. Nu (achteraf aan het einde van mijn stage) willen ze dit terugvorderen, omdat ik er blijkbaar geen recht op had. Ik heb gekeken wat er in mijn stageovereenkomst hierover is afgesproken, maar kon niks vinden.
Mag mijn stage instelling achteraf de uitbetaalde stagevergoeding opeisen?

Met vriendelijke groet,

FNV Jong

Hoi Arielle,

Dit kan een onverschuldigde betaling betreffen, dit betekent dat je iets hebt gekregen waar je eigenlijk geen recht op hebt gehad. Dat is heel vervelend. Heel goed dat je hebt gekeken in je stage-overeenkomst. Wij kunnen je stage-overeenkomst hier nogmaals op controleren. Wel moeten wij je dan vragen om lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

maikel

Hallo FNV,
ik loop op dit moment een MBO stage hierbij is ons beloofd dat er een stagevergoeding aan vast staat dit staat ook in de praktijk overeenkomst. het stage bedrijf heeft op de overeenkomst ook neer gezet dat de stagevergoeding via een onderwijsinstelling gaat.

maar ik ben dus bang dat ik mijn stage vergoeding niet ga krijgen na elke maand.

zouden jullie hier meer duidelijkheid over kunnen geven over hoe dit nu precies in zijn werking gaat.

FNV Jong

Hoi Maikel,

Wanneer er in je praktijkovereenkomst staat dat jij recht hebt op een stagevergoeding, en alle partijen hebben dit ondertekend, dan dien jij een stagevergoeding te ontvangen.

Wij, als FNV Jong, zijn het vaak niet eens met dit soort constructies. De stagevergoeding dient jou toe te komen, dus wij vinden het vreemd dat je stagebedrijf dit eerst overmaakt naar je onderwijsinstelling. Het is echter niet verboden.

Mocht je meer informatie willen of hoe het één en ander in zijn werk gaat, verwijs ik je naar je onderwijsinstelling. Wij weten niet precies hoe je onderwijsinstelling hier vorm aan geeft.

Kenny

Beste FNV medewerker,

Ik weet dat de stagevergoeding afhankelijk van vele variabelen als opleiding, werk die wordt verricht, het aantal uren dat je stage loopt etc. etc. Nu is gat voor de gegeven stagevergoeding voor een wo-student erg groot (€227 - 454). Staat deze getallen ook voor respectievelijk 4 en 5 dagen per week? Wat is de (geschatte) vergoeding voor een wo-student die 2 dagen (16 uur) stage loopt?

FNV Jong

Hoi Kenny,

De vermelde stagevergoedingen zijn inderdaad geschat en is in de meeste gevallen een gemiddelde. Dit komt omdat stagevergoedingen nergens wettelijk zijn vastgelegd. Een bedrijf is dan ook niet verplicht om een stagevergoeding te hanteren. In de meeste gevallen dien je het proportioneel te bekijken. Ook zou je kunnen kijken in de cao van het bedrijf waar je stage zou willen lopen. In sommige cao’s zijn hier namelijk afspraken over gemaakt. Op dat moment weet je het vrijwel zeker.

sara

ik volg een opleiding hzw sinds oktober2015 ben ik begonnen met stage lopen bij cordaan 2x in de week (16uur). mbo niveau2
met ons is er afgesproken om maandelijks onze vergoeding te onvangen verder is zijn alle contracten ondertekend en rekeningnummers doorgegeven.
maar nu horen we dat we mogelijk geen recht meer hebben op onze vergoeding

dus hoe zit dat eigenlijk..

FNV Jong

Hoi Sara,

Wat vervelend dat daar nu onduidelijkheid over bestaat. In beginsel geldt dat wanneer het is vastgelegd in een overeenkomst, jij hier recht op hebt. Dit kan je wettelijk afdwingen.

kunk

Mijn dochter volgt de opleiding Leisure en hospitaly en gaat deze zomer 4 weken stage lopen in het animatieteam op een bungalowpark/camping. Nu is in het voorgesprek een stage vergoeding afgesproken. Hiermee zouden de kosten voor het eten in deze periode net gedekt zijn. Nu heeft ze vandaag een mail gekregen dat de vergoeding is ingetrokken. Mag dit zomaar?

FNV Jong

Hoi Kunk,

Wanneer de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, zou dit niet zomaar moeten kunnen. Wanneer er echter niets ondertekend is, wordt het echter een lastig verhaal. Qua vergoedingen voor stages is namelijk vrij weinig geregeld in de wet.

oumbr

hoi,

Ik loop stage in een 5 sterren hotel in Amsterdam en ik loop 5 dagen per week stage, 40 uur perweek. Ik krijg geen stagevergoeding. Is dat juist?

FNV Jong

Hoi Oumbr,

Helaas is er nergens wettelijk vastgelegd dat bedrijven verplicht zijn om een bepaald bedrag te hanteren als stagevergoeding. Dit houdt in dat elk bedrijf hier zelf invulling aan kan geven. Bij sommige (grote) bedrijven staat vaak wel het één en ander over stagevergoeding in de cao, wellicht kan je hier wat in vinden. Wanneer het echter niet staat in je stageovereenkomst of in de cao dan heb je helaas geen recht op een stagevergoeding.

christien

Twee weken geleden heb ik mijn stage afgerond en stond er op mijn stage overeenkomst dat ik €250,- aan het einde van mij stage zou krijgen, helaas heb ik dit nog niet gekregen.
Nu is mijn vraag: heb ik hier recht op? en wat wat moet ik doen als ik het toch niet krijg?

FNV Jong

Hoi Christien,

Wat vervelend dat je dit bedrag nog niet uitgekeerd hebt gekregen van je stagebedrijf. Wanneer jij hiervoor hebt getekend, dienen partijen zich hieraan te houden. Dit betekent dan ook dat jij het stagebedrijf hieraan kan houden, je kan een brief sturen. Wellicht staan er echter wel bepaalde voorwaarden genoemd waar jij aan diende te voldoen voordat jij dit bedrag zou krijgen. Wanneer jij vervolgens niet aan bepaalde voorwaarden voldeed, kan het wel zo zijn dat je geen recht meer hebt op bovengenoemd bedrag.

Nasia van de boom

Hallo ik had een vraag:

ik heb een bijbaan waar ik ongeveer 500 euro permaand verdien
en een stage van 400 euro bruto
nu mijn vraag:

hoeveel vergoeding krijg ik netto van mijn stage?

groet.

FNV Jong

Hoi Nasia,

Dit ligt aan meerdere omstandigheden, zo kan je bij één van de twee een loonheffingskorting aanvragen. Dit bepaalt onder andere de hoeveelheid loon dat ingehouden wordt. In de meeste gevallen is dit ongeveer een derde deel. Een groot gedeelte hiervan kan je middels de belastingaangifte wel weer terug krijgen.

Melanie

Ik heb een vraag. Ik loop momenteel stage (HBO) in de zorg. Ik doe dit iedere donderdag. Ik zou een hele kleine stagevergoeding krijgen van 8 euro per dag. Dit is weinig. Maar na 10 maanden stage gelopen te hebben zou ik ongeveer uitkomen op 300 euro. Dit is toch een leuk bedrag. Tijdens mijn stage was het niet duidelijk dat ik de persoon was de mijn uren moest declareren. Ik dacht dat dit door mijn begeleider gedaan werd en dat ik op een gegeven moment een handtekening moest zetten. Dit was niet handig van mij. Nu kwam ik daar in maart achter, dus vanaf deze maand heb ik alle uren gedeclareerd. Ik vroeg mij af of het mogelijk is dat ze mij dit bedrag niet gaan geven, omdat ik hier "telaat mee kom".

Groeten,
Melanie

FNV Jong

Hoi Melanie,

Dat ligt eraan hoe het staat weergegeven in het contract. Wellicht kunnen zij er nog wel achter komen wanneer jij stage hebt gelopen. Misschien moet je inklokken of zijn er nog roosters te vinden waar je op staat. Ik adviseer je om hier mondeling uit te komen met je werkgever. Het heeft er ook meer te maken hoe duidelijk de voorschriften voor jou waren dat jij zelf de uren moest declareren. Wanneer dit duidelijk te lezen is in een overeenkomst, wordt het wellicht een lastig verhaal. Wanneer dit echter nergens staat beschreven, sta je sterker.

Bianca

Hallo,
Ik zit al in mijn laatste jaar van de opleiding onderwijsassistent.
Heb altijd 2 tot 4 x in de week stage gelopen.
Maar nooit stagevergoeding gehad.
Nu hoor ik van andere dat het verplicht is?
In hoeverre is dit waar? Aangezien ik geen bijbaan kan krijgen door mijn leeftijd en ook geen stufi meer krijg en dus alles (ook mijn verzekeringen) moet lenen.

FNV Jong

Hoi Bianca,

Bedrijven zijn niet verplicht om een stagevergoeding te hanteren tegenover hun stagiaires. Hier zijn echter uitzonderingen op. In sommige gevallen staan hierover bepalingen in de cao. Wanneer hierover bepalingen staan in de cao, is het bedrijf wel verplicht om de desbetreffende stagevergoeding te hanteren.

Mirjam

Ik heb getekend voor een stage plaats voor de Scheidegger opleidingen voor 960 uur. Mag een opleidingsinstituut zomaar het aantal stage uren wat je moet behalen wijzigen?

Mvg.
Mirjam.

FNV Jong

Hoi Mirjam,

Soms liggen daar wettelijke bepalingen achter. Opleidingsinstituten moeten namelijk ook hun onderwijs verantwoorden. In sommige gevallen gelden er enkele minimum eisen. Je kan informeren bij je onderwijsinstelling wat hiervoor de achterliggende reden is.

Anoniem

Hallo FNVJong,

Ik zit nu in een hele moeilijk situatie. Ik loop nu 20 weken stage in een verpleegtehuis. Vier dagen in de week, totaal 30 uur per week. In het geheel loop ik dus 600 uur stage.

5 weken na mijn stage, kreeg ik te horen dat ik geen werkvergunning heb. Dit omdat ik een buitenlandse paspoort heb.. Doordat mijn papieren (verblijfsdocument) ook in procedure zijn hebben ze gezegd dat ik geen recht heb op stagevergoeding. Ik mag door een officiele brief van school nog wel stage lopen, maar ook geen vergoeding ontvangen.

Mijn vraag is als mijn papieren in orde zijn, ookal ben ik klaar met stage, kan ik dan met terugwerkende kracht mijn stage vergoeding van die 20 weken nog steeds krijgen?

Hoor graag van jullie!

FNV Jong

Hoi,

Wat een vervelende situatie. Wellicht kan je dit eerst met het stagebedrijf bespreken. Het lijkt mij namelijk niet dat zij je niet willen helpen, maar het momenteel niet kunnen. Zij kunnen namelijk boetes riskeren wanneer zij de zaken niet op orde hebben. Mijn advies is dan ook voor nu om dit eerst met hen te bespreken. Wellicht kan je hierover schriftelijke afspraken maken. Mocht je toch problemen krijgen met je stagebedrijf, dan kunnen wij je hier altijd bij helpen. Wel moeten wij je dan vragen om lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Nieuwe reactie inzenden

* Invullen verplicht. HTML niet toegestaan. E-mail adres wordt NIET getoond op de site en alleen gebruikt om een persoonlijke reactie te kunnen sturen.

Agenda

12 sep '15
Red de Zorg demonstratie
Damrak
Amsterdam
15 sep '15
De Nationale Ondernemersdag
Het Plein
Den Haag
10 okt '15
Finalemoment Young & United
Amsterdam
Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties