Stagevergoeding

Wanneer je stage gaat lopen kun je daarvoor een stagevergoeding krijgen. Een stagebedrijf is niet verplicht om een stagevergoeding te geven, maar het is wel gebruikelijk. FNV Jong vindt het belangrijk dat jongeren een eerlijke beloning krijgen tijdens hun stage. Zeker wanneer je een langere tijd rondloopt op je stageplek, draai je vaak mee als volwaardige collega. Op deze pagina vind je de gemiddelde stagevergoeding per opleiding.

Heb je vragen over je stagevergoeding of problemen op je stage waarbij je hulp nodig hebt? Word lid van FNV Jong en wij staan altijd voor je klaar!

Een redelijke stagevergoeding ligt vaak tussen €250 en €300. Toch verschilt de hoogte van de vergoeding vaak per opleidingsniveau, studiejaar en relevante werkervaring. Hieronder vind je per opleidingsniveau een overzicht van een eerlijke stagevergoeding.

Stagevergoeding mbo

  • Bij 4 dagen in de week rond de 182 euro bruto per maand
  • Bij 5 dagen in de week zo’n 227 euro bruto per maand


Stagevergoeding hbo

  • Tussen de €136 en €227 bruto per maand is gemiddeld
  • Voor een afstudeerstage krijg je vaak wat meer. Een stagevergoeding tussen de €227 en €454 per maand is redelijk


Stagevergoeding wo

  • De gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de €227 en €454 uur bruto per maand

 


FNV Jong tip:

Soms zijn er binnen een bedrijf ook duidelijke afspraken gemaakt in de cao over de hoogte van de stagevergoeding en een mogelijke onkosten- en reiskostenvergoeding. Check deze daarom altijd!

 

Nieuwsbrief

Wil jij ook handige informatie en tips in je mailbox ontvangen? En vind je het leuk om op de hoogte te blijven wat FNV Jong doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vind je het toch niet interessant? Dan kun je je gewoon weer afmelden!

Reacties

Mirjam

Ik heb getekend voor een stage plaats voor de Scheidegger opleidingen voor 960 uur. Mag een opleidingsinstituut zomaar het aantal stage uren wat je moet behalen wijzigen?

Mvg.
Mirjam.

FNV Jong

Hoi Mirjam,

Soms liggen daar wettelijke bepalingen achter. Opleidingsinstituten moeten namelijk ook hun onderwijs verantwoorden. In sommige gevallen gelden er enkele minimum eisen. Je kan informeren bij je onderwijsinstelling wat hiervoor de achterliggende reden is.

Anoniem

Hallo FNVJong,

Ik zit nu in een hele moeilijk situatie. Ik loop nu 20 weken stage in een verpleegtehuis. Vier dagen in de week, totaal 30 uur per week. In het geheel loop ik dus 600 uur stage.

5 weken na mijn stage, kreeg ik te horen dat ik geen werkvergunning heb. Dit omdat ik een buitenlandse paspoort heb.. Doordat mijn papieren (verblijfsdocument) ook in procedure zijn hebben ze gezegd dat ik geen recht heb op stagevergoeding. Ik mag door een officiele brief van school nog wel stage lopen, maar ook geen vergoeding ontvangen.

Mijn vraag is als mijn papieren in orde zijn, ookal ben ik klaar met stage, kan ik dan met terugwerkende kracht mijn stage vergoeding van die 20 weken nog steeds krijgen?

Hoor graag van jullie!

FNV Jong

Hoi,

Wat een vervelende situatie. Wellicht kan je dit eerst met het stagebedrijf bespreken. Het lijkt mij namelijk niet dat zij je niet willen helpen, maar het momenteel niet kunnen. Zij kunnen namelijk boetes riskeren wanneer zij de zaken niet op orde hebben. Mijn advies is dan ook voor nu om dit eerst met hen te bespreken. Wellicht kan je hierover schriftelijke afspraken maken. Mocht je toch problemen krijgen met je stagebedrijf, dan kunnen wij je hier altijd bij helpen. Wel moeten wij je dan vragen om lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Anne

Beste FNV medewerker,

Ik zit in een lastige situatie.
Op het begin van mijn stage heb ik gezegd tegen mijn stagebedrijf dat ik tot 25 april zou kunnen stage lopen.
Toen ik een terugkom dag met school had, kwam ik erachter dat ik maar tot 11 April kon blijven, omdat ik dan weer naar school toe moest. Heb veel met mijn stagebegeilder heen en weer gemaild, om te vertellen dat ik wel wil, maar niet kan. Hier werd vervolgens niet naar geluisterd. Toen kwamen de managers van dat bedirjf terug van vakantie en besloten ze om tegen mij te zeggen: of je gaat gelijk weg, of je blift tot 25 April. Ik snap dat het vervelend is dat ik eerder stop, maar omdat ze weten dat ik een beoordeling van hun nodig heb, zijn ze me chantage middel bezig. Mij stagecoordinator van school heeft toen gebelt met mijn stagebegeleider. Toen belde ze me op dat ik toch weer terug mocht komen. Terwijl ik normaal donderdag, zaterdag en zondag stage loop, ik nu opeens vrijdag zaterdag en zondag moet stage lopen. ik vertelde haar dat ik moest werken en dat dit al een maand van te vore in geplant stond. Zij vond weer dat ik de boel aan het "omdraaien" was. ik heb aankomende vrijdag een gesprek met mijn stagecoordinator, stagebegeieider en manager van dat bedrijf. Mijn vraag aan jullie: wat nou als ze mij niet mijn uren willen laten afmaken? En geen beoordeling willen geven?

Ik hoor graag van jullie,

MVG
Anne

FNV Jong

Hoi Anne,

Dit soort situaties zijn altijd erg lastig omdat hier niet veel wettelijke bepalingen over zijn. Over stage is eigenlijk niets geregeld in het wetboek. Er zijn een aantal kleine bepalingen opgenomen. Wanneer er problemen ontstaan is het meest voor hand liggende advies om er samen proberen uit te komen met je stagebedrijf en je school. Ik hoop dan ook dat je een goed gesprek zal hebben vrijdag. Bedenk van te voren wat je in elk geval te zeggen hebt en zet dit op papier. Zo kan je ook het punt aankaarten van de dagen dat je normaal altijd stage loopt. Je kan dit onderbouwen met argumentatie die je van te voren hebt bedacht.

Heel veel succes!

Lisette

Hoi,

Ik heb twee maanden stage gelopen bij een bedrijf, maar omdat ze mij niet fatsoenlijk behandelen, ben ik opzoek naar een nieuwe stage en ga ik binnenkort weg. Wel heb ik in mijn stage contract staan, dat ik €50,- stagevergoeding per maand zou krijgen, aan het einde van mijn stageperiode. Aan het einde van mijn stage zou ik dus €300,- gekregen moeten hebben. Heb ik nu recht op mijn vergoeding van €100,-?

Zo ja, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit krijg?

Bedankt en groetjes

FNV Jong

Hoi Lisette,

Ik vind je vraag lastig om te beantwoorden aangezien ik het hele artikel niet zie. Wellicht staat er nog wat bij namelijk waardoor het antwoord kan verschillen. Wij bekijken echter alleen de arbeidsovereenkomsten en cao’s van onze leden. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

soraya

Graag zou ik willen weten hoeveel uur stage je moet doen voor niveau 2 versneld....voor de opleiding van 2 jaar is 640 uur verplicht maar ik doe versneld en ook ik moet 640 uur stage lopen klopt dat??? Je red het never nooit op een basisschool met 2 dagen stage lopen hoe kan ik dat vinden? Groetjes

FNV Jong

Hoi Soraya,

Jeugdige werknemers (16 en 17 jaar) mogen op schooldagen maximaal 9 uur werken en per week maximaal 45 uur. Schooltijd wordt mee gerekend met de arbeidstijd. Stel een scholier heeft 3 uur les, dan mag deze scholier nog maximaal 6 uur erbij werken. Werknemers vanaf 18 jaar mogen maximaal 12 uren per dienst werken en maximaal 60 uur per week.

marloes

Hoi

Ik loop nu al een aantal weken stage op de woensdag en donderdag. Ik maak dan 19 uur per week. School zegt dat onze stage vergoeding naar school zelf gaat... mag dit?

FNV Jong

Hoi Marloes,

Wettelijk is hier helaas niks over vastgelegd, maar wij vinden het een zeer kwalijke zaak dat de school het geld, waar jij een inspanning voor levert, zelf houdt. Heb je al eens nagekeken waarin bepaald is dat de school dit zelf mag houden ? Waarschijnlijk kan je dit in het stage reglement vinden.

Sanne

Heee. Ik heb een vraag. Ik loop een jaar lang stage op do en vrij. Nu ben ik een aantal dagen ziek geweest, heb ik daar recht op?

Of moet ik alles inhalen./

FNV Jong

Hoi Sanne,

Deze vraag kan ik niet zo eenvoudig beantwoorden. Om goed juridisch advies te kunnen geven op deze vraag, is het voor mij van belang om je contracten te zien tussen je leerwerkbedrijf en je opleiding. Sommige studenten werken namelijk op basis van een arbeidsovereenkomst waardoor er meer rechten en plichten ontstaan. Wanneer je werkt op basis van een arbeidsovereenkomst kan het zo zijn dat je recht hebt op salaris wanneer je ziek bent. Sommige bedrijven hanteren wel wachtdagen in hun cao, waardoor je de eerste of eerste twee ziektedagen geen recht hebt op loon. Ik zou het voor je uit kunnen zoeken, dit doen wij echter alleen voor onze leden. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Sanne

Hallo,

Ik ga vanaf april een jaar lang stage lopen. Voor 3 dagen in de week 9 uur per dag. Ik doe de opleiding tandartsassistente 2e jaars.
Heb ik recht op een vergoeding?

FNV Jong

Hoi Sanne,

Er is helaas nergens wettelijk vastgelegd dat stagiaires recht hebben op een vergoeding. Dit kan je wellicht vinden in de cao die geldt bij het bedrijf waar je stage gaat lopen.

Kime

Hoi FNV,

Sinds 2 februari loop ik stage. Deze stage gaat 5 maanden duren, 40 uur per week. Mijn stagevergoeding bedraagd 450 euro bruto. Nu vraag ik me af wat hiervan netto overblijft. Ik heb de loonheffingskorting erbij gedaan, aangezien ik mijn bijbaantje opgezegd heb. Hoor het graag!

FNV Jong

Hoi Kime,

Dan ontvang je ongeveer 285 euro per maand. Daarna kan je wellicht nog geld terug vragen van de belasting.

lijon

Ik zit op een praktijkschool.ik loop stage.volgens mijn stagementor heb ik geen recht op een stagevergoeding.dat komt omdat ik op een praktijkschool zit.wordt er gezecht door mijn mentor.klopt dat.

FNV Jong

Hoi Lijon,

Er is helaas nergens wettelijk iets vastgelegd omtrent stagevergoedingen. De reden klopt dus niet maar of er een stagevergoeding wordt gehanteerd ligt aan het bedrijf waar je stage loopt.

lijon

Hallo.ik zit op een praktijkschool.volgens mijn stagementor heb ik geen recht op een stage vergoeding.dat komt volgens hem omdat ik op een praktijkschool zit.klop dit.

Fer

Hallo,

ik volg een mbo opleiding en heb nu een stage plaats bij een bewindvoerder. ik loop 36 uur per week stage 5 maanden lang en krijg geen stagevergoeding, en zelfs geen reisvergoeding (20 minuten met auto) is dit niet verplicht ofzo?

FNV Jong

Hoi Fer,

Dit soort vergoedingen zijn niet verplicht inderdaad. Wanneer je recht zou hebben op deze vergoedingen staat dit vaak vermeldt in een cao of in de arbeidsovereenkomst. Ik adviseer je om te kijken of er een cao van toepassing is en of hier iets staat vermeldt over een stagevergoeding.

bas

hallo ik ben bas ik ben 15 jaar en ik loop stage bij de AH ik zit op pratijkonderwijs heb ik recht op stagevergoeding

FNV Jong

Hoi Bas,

Stagevergoeding is nergens wettelijk vastgelegd. Dit ligt maar net aan het bedrijf waar je stage loopt. Sommige bedrijven hebben wel het één en ander geregeld in een cao. Ik adviseer je om te kijken of er een cao van toepassing is en of hier iets staat vermeldt over een stagevergoeding.

Dit zouden wij ook kunnen doen, dit doen we echter alleen voor onze leden. Wanneer je dit door ons uitgezocht wou willen hebben moet ik je vragen lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

s.

Heyhey,

Ik ben pas begonnen met een nieuwe stageplek in de zorg ( niv 2 )
Ik loop 2 dagen in de week stage 16 uur in de week.
Mijn vraag is nou hoeveel krijg ik per maand als stagevergoeding ( ik heb geen bijbaan).
En moet ik loonheffingskorting aanvragen + waarom ?

Alvast bedankt :).

FNV Jong

Hoi S,

Bedrijven zijn niet verplicht om een stagevergoeding te geven, dus dit ligt aan het bedrijf en eventuele bepalingen van je opleiding of in de cao. Wanneer je geen bijbaantje hebt is het verstandig om loonheffingskorting aan te vragen. Je werkgever betaalt dan minder belasting voor jou waardoor jij meer loon ontvangt (in dit geval meer stagevergoeding). Je kan dit aangeven op het formulier 'Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)'. Wellicht heeft je stage bedrijf zo’n formulier bijgeleverd, anders zou je het ook kunnen invullen op de website van de belastingdienst.

Marloes

Hallo,

Ik loop nu al sinds September 2014 stage bij een bedrijf, ik zou hier een stagevergoeding voor krijgen. In oktober kwamen we er achter dat mijn VOG niet meer geldig was dus dat ik een nieuwe moest aan vragen dit heb ik netjes gedaan en 2 weken later opgestuurd, mijn papieren zijn verder helemaal in orde, december 2014.. weer niks betaald ik heb hiervoor gebeld en ik zou het deze maand krijgen, deze maand? weer niks.. ik baal hier goed van, ik heb al meerdere malen mailtjes gestuurd en gebeld, krijg hier geen reactie op. Wat kan ik het beste doen?

Sandra

hallo,

Ik ben een MBO studente financieel administratief medewerker en ik heb 4 maanden stage gelopen in een bedrijf. Er is mij beloofd dat ik €200 euro per maand aan stagevergoeding zou krijgen en ik heb hier ook voor getekend. School zou hiervan de helft inhouden voor reisje in het 3e jaar. Ik ben het hier niet mee eens omdat ik niveau 3 doe en dus dit jaar examen doen en van school ga. Maar het bedrijf heeft hier toch voor getekend. Nu zou ik via school de andere helft krijgen maar ik heb nog geen cent ontvangen. Ik baal hier heel erg van wat kan ik doen?

FNV Jong

Hoi Sandra,

Wat vervelend. Ik raad je ten eerste aan om nog eens contact op te nemen met de betreffende afdeling van je school. Als je de school geen schriftelijke toestemming heb gegeven dan mogen ze dit helemaal niet doen. Wettelijk gezien zijn hier geen afspraken over gemaakt. FNV Jong is het hier niet mee eens!

Ce

Ik loop stage in de verloskunde. Maar er wordt geen één stage vergoed. Wel heb ik vaak als ik met de feestdagen stage moet lopen extra kosten voor het OV. Is hier ergens een vergoeding voor te krijgen? Dat ik de OV kosten kan dekken?

FNV Jong

Hoi Ce,

Heb je wel eens gekeken of er een cao van toepassing is ? In cao's worden namelijk ook vaak afspraken gemaakt over stagevergoedingen en reiskostenvergoeding.

Heb je ook als eens aangegeven bij je stagebegeleider dat je tijdens de feestdagen extra kosten moet maken voor het OV ? Wellicht dat ze je (voor een deel) tegemoet kunnen komen.

Pracho Biesheuvel

Mijn dochter loopt een HBO stage bij een bedrijf, iedereen heeft er 2 januari vrij, zij zal moeten komen werken, en kan geen vrij nemen. Ze heeft 2 vrije dagen opgenomen in 3 maanden en ze werkt keihard voor het bedrijf. Bovendien moet ze nog zelf verhuizen begin januari, maar krijgt daar ook geen vrij voor. Wat zijn haar rechten? Met vr groet

FNV Jong

Hoi Pracho,

Wat is de reden dat uw dochter wel stage moest lopen en dat de rest vrij was ? En wat voor afspraken zijn er gemaakt in haar stageovereenkomst met betrekking tot vrije dagen ? Meestal wordt er vanuit school bepaald dat een stagiaire recht heeft op een aantal vrije dagen gedurende de stage. Het kan ook zo zijn dat het bedrijf de stagiaire zelf een aantal vrije dagen geeft. Wanneer deze dagen opgenomen kunnen worden, zal in overleg moeten gaan met het stage bedrijf.

Ik raad uw dochter aan om nog eens goed haar stageovereenkomst door te lezen, wellicht dat daar meer informatie in staat met betrekking tot het opnemen van vrije dagen.

Vraag?

Mijn zoon (20) hoorde vanmorgen ook ineens op zijn (HBO) stage plaats dat hij kon vertrekken. Een paar weken geleden heeft hij een aanrijding gehad met een busje, hij kreeg toen te horen dat hem dat zijn stagevergoeding ging kosten, maar ze waren verder wel tevreden over hem. Met dat zelfde busje is hij echter bijna 2 keer aangereden door een vrachtwagen, omdat het busje niet echt deugdelijk werkte. Nadat hij hoorde over geen vergoeding ging zijn zin er wel enigszins vanaf. Hij maakt geregeld uren van 08.00 uur t/m 18.30 uur. Sinds afgelopen week ging het weer beter. Afgelopen weekend werd hij ook geacht te werken, hij is zaterdag geweest en zondag niet, omdat hij had begrepen dat het of zaterdag of zondag was. Vanmorgen begon hij om half 8 en hoorde een paar uur later dat hij kon vertrekken. In mijn kwaadheid heb ik het bedrijf gebeld om de andere kant van het verhaal te horen, maar degene die ik te spreken kreeg begon ineens over inzet die er nooit geweest was en andere minpunten, beetje tegenstrijdig met wat er eerst gezegd werd. Mag een stage bedrijf zomaar de vergoeding inhouden en hoeveel uren mag je per week stagelopen ?

FNV Jong

Hoi Monique,

Het bedrijf kan niet zomaar zijn stagevergoeding inhouden. Als het goed is zijn daar afspraken over gemaakt in de stage overeenkomst en het bedrijf dient zich hier aan te houden. Ik raad uw zoon dan ook aan om deze stage overeenkomst goed door te lezen. Ook het aantal uren dat uw zoon stage moet lopen, zijn vastgelegd in een stage overeenkomst die hij vanuit school heeft moeten tekenen. Vanuit de Arbeidstijdenwet gezien mag iemand van 20 jaar niet meer dan 12 uur per dag arbeid verrichten. Heeft hij dit verhaal al neergelegd bij zijn studieloopbaanbegeleider ? Als dit nog niet het geval is, raad ik hem aan om dat ook te doen.

Jacob

Hoi,
Ik ben 42 jaar, ik krijg een uitkering. Ik ging stage als tandtechniek. Mag ik een stage vergoeding aanvragen? En door wie moet aanvragen , gemeente of belastingdienst?

FNV Jong

Hoi Jacob,

Je kan onder andere bij de gemeente vragen of zij je verder kunnen helpen met een startersbeurs (www.startersbeurs.nu) Of je kan bij het bedrijf zelf vragen of je een stage vergoeding kan krijgen. Hou er wel rekening mee dat als je een stagevergoeding krijgt, dit invloed kan hebben op de hoogte van je uitkering.

Lola

ik ben van de ene dag op de andere zonder reden weggestuurd van mijn stageplaats. heb er twee maanden stage gelopen. ik ben daar nu drie weken weg maar heb nog steeds mijn stage vergoeding niet ontvangen. terwijl het afgesproken was dat ik die vergoeding zou krijgen. wat kan ik hier tegen doen ? groetjes Lola

FNV Jong

Hoi Lola,

Wat zegt je stage docent ervan dat je zomaar zonder reden weggestuurd bent ? Als er in de stage overeenkomst afgesproken is dat je een maandelijkse vergoeding krijgt, zal de werkgever die verplichting na moeten komen over de periode dat je daar stage gelopen hebt.

Heb je al contact opgenomen met het stage bedrijf ? Als dit nog niet het geval is, raad ik je aan om dat eerst te doen.

Henk de Wit

Niemand wordt zo maar weggestuurd. Mocht dat om een heel bijzondere reden toch gebeuren, dan meld je dit bij je opleiding.

Zelf moet je natuurlijk altijd een schrijven vragen met reden en per brief reageren.

Gr Henk

Jai

Ik ga stage lopen bij de rechtbank team Kanton. Ik ben HBO-student. weet u toevallig hoeveel stagevergoeding daar geboden wordt?

Sieb

Dat staat er toch boven! Welk niveau en het aantal dagen?

FNV Jong

Hoi Jai,

Dit is helaas niet bekend bij ons. Ik raad je aan om dit na te vragen bij je stagebegeleider.

M

Goedemorgen,

Ik doe nu een HBO-opleiding en mijn stagevergoeding is bruto en netto €240-,. Verder heb ik geen andere bijbaan. Hoe kan het zijn dat mijn bruto en netto bedrag gelijk is aan elkaar?

Jaapdejong

In je loon of vergoeding heb je altijd de heffingskorting (250 euro ongeveer) alles onder dat bedrag wordt niet belast.

FNV Jong

Hoi M,

Omdat je zo weinig verdient gaat er weinig tot geen belasting van je stagevergoeding af.

Bas Maaskamp

Ik doe nu een MBO-opleiding waar bij ik dus 500 uren stage moet hebben binnen 50 dagen. Maar op dat ik meer dagen stagen ga lopen in de week ben ik dan uitgerekend januari 9 klaar met de 500 uren. En mijn vraag is dus hoeveel stage vergoeding ik gemiddeld moet krijgen ?

FNV Jong

Hoi Bas,

Een stagevergoeding is wettelijk gezien niet verplicht, maar het is wel gebruikelijk. Gemiddeld krijgen stagiairs bij een stageweek van 4 dagen gemiddeld rond de 182 euro bruto per maand. Bij een volle week is dit 227 euro bruto per maand.

Ik raad je ook aan om te kijken of er een cao van toepassing is. In cao's worden tegenwoordig ook vaak afspraken gemaakt over stagevergoedingen. Ik kan dit ook voor je uitzoeken, maar dan moet ik je wel vragen om lid te worden van FNV Jong.

marije

hey,
ik ben aan het kijken voor scholen waar ik ook stage zal gaan lopen. ik wil wat gaan doen in de zorg, allen is het heel lastig om als 16 jarige een stage plaats te vinden in de zorg. hoe dan ook, krijg je als 16 jarige oom een stage vergoeding ?

Nieuwe reactie inzenden

* Invullen verplicht. HTML niet toegestaan. E-mail adres wordt NIET getoond op de site en alleen gebruikt om een persoonlijke reactie te kunnen sturen.

Agenda

10 apr '15 Afsluiting ReflexLAB
Godebaldkwartier 20
Utrecht (Hoog Catharijne)
16 apr '15 Algemene Ledenvergadering
MT. Ondinaweg 15-17
Amsterdam
Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties