Vakantie & vrije dagen

Per jaar heb je recht op minimaal 4 weken vakantie. Dat is 4 keer het aantal uren dat je (gemiddeld) per week werkt. Als je 10 uur per week werkt, dan heb je recht op 4 x 10 uur = 40 uur vakantie. Dit is het wettelijk minimum. Werk je minder dan 10 uur, dan heb je ook recht op deze 40 uur. Helaas kun je deze dagen niet laten uitbetalen. De dagen boven het wettelijk minimum wel.

Wist je dat er in je cao  soms een hoger aantal vakantiedagen is afgesproken? Over deze extra dagen kun je - als je dat wilt - afspraken maken met je werkgever: bijvoorbeeld dat je ze opspaart voor langer verlof of inruilt voor geld. Tijdens je vakantiedagen loopt je loon bovendien gewoon door!


Feestdagen*

Naast de 4 weken vakantie zijn er ook nationale feestdagen waarop je (doorbetaald) vrij krijgt. Deze dagen zijn:

 • Nieuwjaarsdag - geen vrije dag in de gezondheidszorg en horeca
 • Goede Vrijdag - alleen vrije dag voor ambtenaren
 • Eerste paasdag
 • Tweede paasdag
 • Koninginnedag
 • Bevrijdingsdag - alleen vrije dag in lustrumjaar (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaart
 • Eerste pinksterdag
 • Tweede pinksterdag
 • Eerste kerstdag
 • Tweede kerstdag

Kijk voor de precieze data van de feestdagen op feestdagen.nl

*Vier je liever het suikerfeest dan Kerstmis? Helaas krijg je hiervoor nog niet automatisch (doorbetaald) vrij. Wel kun je je vrije dagen vaak omruilen. Overleg dit op tijd met je baas, zodat je er zeker van bent dat je vrij kunt krijgen.


Vakantiegeld

Of je nu fulltimer of parttimer bent. Een vast, tijdelijk of nul-urencontract hebt: iedereen heeft recht op vakantiegeld van minimaal 8 procent van je (bruto)jaarsalaris. Dit staat in de wet vastgelegd. Dit extraatje wordt eens per jaar in één keer uitbetaald – meestal in mei of juni. Dit betekent dat je het geld uiterlijk eind juli op je rekening moet hebben. Maar... Krijg jij een all-in loon? Dan zit jou vakantiegeld al in je loon doorberekend. Dit betekent dat je dus je vakantiegeld elke maand al ontvangt, en eind juli dus geen vakantiegeld op je rekening krijgt!

 

Heb je vragen over je (bij)baan of stage of heb je problemen waarbij je hulp nodig hebt? Word lid van FNV Jong ! Wij helpen je niet alleen bij problemen op je werk of stage maar doen nog veel meer !

Nieuwsbrief

Wil jij ook handige informatie en tips in je mailbox ontvangen? En vind je het leuk om op de hoogte te blijven wat FNV Jong doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vind je het toch niet interessant? Dan kun je je gewoon weer afmelden!

Reacties

maatje

hallo ik werk bij een sw bedrijf met een 1 jaarige contrakt nu willen ze door die p-wet al dat soort volk een schop geven en na 3 maanden via isd weer terug halen en dan onder het motto vrijwillig werken nu ben ik niet gek om vrijwillig aan het werk te gaan wat kan ik hier tegen doen om er niet eens mee te gaan om vrijwillig werken

FNV Jong

Hoi Maatje,

Dit zou ik voor je uit moeten zoeken hoe dat precies zit. Dit doen we echter alleen voor onze leden.

Patrick

Beste,

Sinds kort werk ik met een 0 uren contract bij een distributie centrum. Ik werk 10 uur per dag (50 uur per week). Hier gaat 1 uur per dag pauze af waardoor ik in principe elke dag 1 uur overwerk.
Er word gewerkt met het tijd voor tijd principe.
Mijn vraag luid: geld het ook voor mij dat ik voor elk over uur een uur vrij kan nemen met een 0 uren contract?

FNV Jong

Hoi Patrick,

Heb je dit al nagekeken in je contract of cao ? Vaak worden dit soort afspraken vastgelegd in de arbeidsovereenkomst of cao.

Frans

Ik werk parttime in de horeca met een 0 urencontract. Ik krijg geen vakantiedagen.
Nu wil mijn werkgever dat als je vakantie (is dus onbetaald) wil dat in een periode van 6 weken in de zomer moet gebeuren en niet daar buiten.
Hij verplicht mij dus om in deze dure periode (terwijl ik niet betaal krijg als ik vakantie opneem) vakantie te nemen. Kan hij mij daartoe verplichten of kan ik ook buiten deze periode vakantie opnemen?

FNV Jong

Hoi Frans,

Wat is de reden dat je geen vakantiedagen krijgt ? Krijg je een all-in loon ? Als dit niet het geval is, heb je recht op loon als je vakantie opneemt. Ook kan jouw werkgever je niet zomaar verplichten om vakantie op te nemen.

marc

Ik heb vakantie voor kerst aangevraagd al 5 weken geleden. Steeds als ik er naar vraag moet er nog naar gekeken worden. Dit heb ik al vaker gehad. Staat er een termijn waarvoor je baas op je dagen moet reageren zodat ik er toch recht op heb. De dagen zijn 27 oktober aangevraagd en het gaat om 1 week.

FNV Jong

Hoi Marc,

Op grond van artikel 7:638 lid 1 is de werkgever verplicht om de werknemer ieder jaar in de gelegenheid te stellen om vakantie op te nemen of een vrije dag. Lid 2 van artikel 7:638 bepaald vervolgens dat de werkgever de tijdstippen van de aanvang en einde vaststelt, overeenkomstig de wensen van de werknemer, tenzij gewichtige redenen zich daartoe verzetten. Ook bepaald dit artikel dat de werkgever binnen twee weken een schriftelijke reactie dient te geven op een vakantieaanvraag. Als een werkgever dit niet binnen twee weken doet, dan is de vakantie vastgesteld naar de wensen van de werknemer.

Wettelijk gezien is jouw vakantieaanvraag dan ook al goed gekeurd, omdat de werkgever niet binnen twee weken gereageerd heeft.

chantal

Ik werk al 3 jaar 32 uur in de detailhandel en heb met mijn werkgever afgesproken dat ik af en toe op zaterdag moet werken en op donderdag dan vrij krijg. sinds week 38 ( dit was de eerste donderdag dat ik vrij kreeg)heb ik 5 keer de donderdag vrij gehad. Nu sta ik met kerst en oud en nieuw op zaterdag in de agenda en krijg dan natuurlijk de donderdag vrij ( kerst en nieuwjaarsdag). Zijn deze zaterdagen nu overuren voor mij?

Met vriendelijke groet,

FNV Jong

Hoi Chantal,

Of dit zo is, zal ik voor je uit moeten zoeken in de cao. Dit doen we echter alleen voor onze leden.

Christ

Hier is de 8 uit 13 regeling van toepassing.
Heb je de laatste 13 weken voor de feestdag, minimaal
8 keer op die dag gewerkt dan krijg je bijzonder verlof op de feestdag naar het gemiddelde aantal uren die gewerkte dagen.
Let op: Heb je een vrije dag genomen, waarbij je vakantie-uren hebt opgenomen op die dag, dan telt die ook mee met het gemiddelde.

Kom je met deze regeling boven je contracturen, dan is er dus sprake van overwerk.

marielle

Hallo,
ik werk in de gehandicaptenzorg en ieder jaar is de zomervakantie een groot probleem. Onze vakanties moesten we voor 15 oktober inleveren. Uiteindelijk kregen we 11-11 reactie van onze manager dat er een groot probleem was en dat we dat onderling met collega's op moeten lossen.
Met een voorstel zijn we naar onze manager gegaan. Zij heeft dat afgelopen dinsdag 25-11 met haar leidinggevende overlegt, en we hebben nu officieel nog niets gehoord. Ik weet als enige dat het weer word afgekeurd.
Wat kan ik hier aan doen? Wij willen graag vakantie boeken. Dit duurt toch veel te lang?

FNV Jong

Hoi Marielle,

Op grond van artikel 7:638 lid 1 is de werkgever verplicht om de werknemer ieder jaar in de gelegenheid te stellen om vakantie op te nemen of een vrije dag. Lid 2 van artikel 7:638 bepaald vervolgens dat de werkgever de tijdstippen van de aanvang en einde vaststelt, overeenkomstig de wensen van de werknemer, tenzij gewichtige redenen zich daartoe verzetten. Ook bepaald dit artikel dat de werkgever binnen twee weken een schriftelijke reactie dient te geven op een vakantieaanvraag. Als een werkgever dit niet binnen twee weken doet, dan is de vakantie vastgesteld naar de wensen van de werknemer.

Wettelijk gezien is jouw vakantieaanvraag dan ook al goed gekeurd, omdat de werkgever niet binnen twee weken gereageerd heeft.

Ik raad je aan om dit te bespreken met je collega’s en je leidinggevende.

Marcel

Hallo,
ik werk 40 uur in de week en wordt voor 36 uur uitbetaald. Ik bouw dus 4 plus uren per week op. Nu vrij opneembaar. Mijn manager wil voor onze afdeling dat we verplicht 4 uur per week vrij nemen per week , kan dit zomaar ?
vr. gr. Marcel

Melissa

Na 3.5 jaar wordt mijn contract bij mijn uitzendbureau niet verlengd. Al die tijd zit ik bij dezelfde werkgever. Mag ik nu via een ander uitzendbureau gewoon bij deze werkgever aan de slag blijven? Of moet ik er eerst 3 maanden uit?

FNV Jong

Hoi Melissa,

Als je een uitzendovereenkomst hebt geldt de regel dat er drie maanden tussen moet zitten niet, je kan daarom ook gewoon via een ander uitzendbureau voor dezelfde werkgever blijven werken.

Yasin

Ik volg de opleiding BBL gastheer/gastvouw niveau 2 ben 18 jaar en werk bij een bedrijf met een 32uren contract. Ik heb nu met me leidinggevende overlegd en heb geen vrij gekregen voor de offerfeest. Nu is het zo dat ik word verplicht beide dagen met kerst te werken en met oud EN nieuw beide dagen te werken. Met oudjaarsdag tot rond 5 uur in de ochtend van nieuwjaarsdag en met nieuwjaarsdag begin in een uurtje of 1. Mijn vraag is nu of het verplicht is om al deze dagen te werken ongeacht ik een leerling ben?

FNV Jong

Hoi Yasin,

In de horeca worden erkende feestdagen niet gezien als doorbetaalde extra vrije dag. Dat houdt in dat feestdagen als gewone werkdagen gezien worden. Dat je leerling bent doet daar helaas weinig aan af. Dat je echter op bijna alle feestdagen moet werken is wel erg jammer. Omdat er sinds april 2014 een cao-loze periode is in de horeca, raad ik je aan om uit te zoeken of de horeca cao nog op jou van toepassing is. Wellicht dat hierin afspraken gemaakt zijn over het werken op de feestdagen.

Wesley

Hallo,

Ik werk bij een een fastfood restaurant als bezorger met een nul uren contract.
Mijn baas zegt nu : wanneer minder dan 24 uur wordt gemeld dat je niet kunt werken welke reden dan ook worden de uren dubbel ingehouden.

Mijn vraag is hierop mag hij deze uren dubbel inhouden als je binnen deze 24 uur komt ?

Mvg,
Wesley

FNV Jong

Hoi Wesley,

Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit van deze regeling gehoord en het lijkt mij dan ook dat dit niet mag. Wat bedoel je precies met het dubbel inhouden als je binnen de 24 uur komt ?

Kimberly

Hallo,

Ik heb een contract voor 1 jaar bepaalde tijd.
ik heb 4 uren per week. (16 uur in de maand) ik werk altijd 2 weekenden diensten van 4 uur
nu ben ik voor die weekenden en 1ste kerst dag ingepland.
dit valt dan toch als over uren ? en kan mijn werkgever mij verplichten om 1 ste kerst dag te werken ook valt dit buiten mijn contact uren ?

groetjes

FNV Jong

Hoi Kimberly,

Dit wordt dan inderdaad gezien als overuren. Als je normaal gesproken niet op de donderdag werkt (25 dec) kan de werkgever je ook niet verplichten om op die dag te komen werken. Hij zal het sowieso eerst met jou moeten bespreken voordat hij je zomaar inplant.

Kimberly

Dank u wel , zal dit morgen bespreken met de zorg coördinator

kimberly

ik had even de vraag. ik werk gemiddeld 30 uur per week. nu beweerd mijn baas dat ik geen recht heb op vakantie dagen. klopt dit? zo niet, wat kan ik hier dan aan doen?

FNV Jong

Hoi Kimberly,

Wat vreemd dat je baas dit zegt! Als werknemer heb je recht op vrije dagen. Heb je al gevraagd waar hij dit precies op baseert ?

kimberly

hoi,
als dit aan hem gevraagd wordt, krijgen we geen duidelijk antwoord en worden we afgescheept met "omdat het zo is".

kees

Hallo ik werk voor een klantenservice op basis van een 0 uren contract.. nu wil ik graag met de kerst 2 weken vakantie om weg te kunnen betaald of onbetaald.. ik kwam hier ruim op tijd mee aan maar mocht mijn verlof niet eerder indienen als 8 november. Mag dit zomaar want zo kan je dus niks plannen om een vakantie te boeken en mogen ze mijn verlof zomaar af keuren?

FNV Jong

Hoi Kees,

Als werknemer heb je het recht om ten alle tijde een vakantieaanvraag in te dienen. De werkgever zal dan binnen twee weken een reactie moeten geven op jouw aanvraag. Als een werkgever dit niet binnen twee weken doet, dan is de vakantie vastgesteld naar de wensen van de werknemer.

Mocht je werkgever je vakantieaanvraag afkeuren, dan zal hij hier een goede reden voor moeten hebben. Wil je hier meer informatie over ? Word dan lid van FNV Jong.

Air

Ik werk 13,75 uur per week.
Nou wil ik gewoon doorwerken en geen vakantie opnemen,aangezien ik al weinig werk.
nou heb ik in juni al aangegeven dat ik graag een oplossing wil voor mijn vakantie uren.nu inmiddels 90 uur.
Maar ik heb telkens te horen gekregen van mijn baas,komt goed ik regel wel wat.
Nu vroeg ik telkens weer,heb je al een oplossing gevonden.
Ja,ja komt allemaal goed.
En een vraag of ik wou invallen van 17-11-2014 tot 19-01-2015 op een andere locatie.
Dat wou ik wel.
Komt hij 5 november met de mededeling dat ik mijn uren nog op moet maken dit jaar omdat het bedrijf ze niet wil uitbetalen.
Nou is mijn vraag omdat ik dus vrij moet nemen van mijne ene locatie maar wel op een andere locatie.geld dit dan wel als vakantie?
Ik vind van niet,en dat hij me mijn vakantie uren moet uitbetalen want ik ben niet in de mogelijkheid om ze daadwerkelijk op te nemen.
anders is het geen vakantie maar werkvakantie.
moet sws ergens werken.
help

FNV Jong

Hoi Air,

Nee dit kan je niet zien als vakantie, aangezien je dan nog steeds aan het werk bent. Wettelijk gezien kan de werknemer tijdens de duur van de arbeidsovereenkomst geen afstand doen van zijn aanspraak op vakantie tegen schadevergoeding (salaris). Dit wordt bepaald in artikel 7:640 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek. Ik raad je daarom aan om wel vakantie op te nemen, omdat je vrije dagen anders vervallen en de werkgever niet verplicht is om deze dagen uit te betalen als de arbeidsovereenkomst nog loopt.

storm

Hoi. Ik werk fultime bij een horeca bedrijf.nu gaan ze verbouwen, kunnen ze mijn dan verplichten om vacantie uren op tenemen?of moeten ze dan gewoon door betalen ik kan er imers niets aan doen dat ze gaan verbouw!.
Vriendelijkr groet storm

FNV Jong

Hoi Storm,

Op grond van artikel 7:628 lid 1 is een werkgever verplicht om het loon door te betalen als de werknemer niet kan werken door een oorzaak van de werkgever. Lid 5 van dit artikel bepaald dat hier in de eerste zes maanden wel vanaf geweken kan worden en in sommige cao’s wordt er nog een langere termijn gehanteerd dan die zes maanden. Ik adviseer je daarom ook om goed de cao na te lezen en of die überhaupt nog op jou van toepassing is.

Fabian

Hallo,

Ik overweeg 5 weken op vakantie te gaan deze zomervakantie. Ik werk zelf in de supermarkt, is het mogelijk om 5 weken aaneengesloten vakantie te hebben, als ik de rest van het jaar geen vakantie opneem?

FNV Jong

Hoi Fabian,

Heb je dit al besproken met jouw werkgever ? Ik adviseer je om dit eerst met hem te bespreken. Mocht hij niet akkoord gaan met jouw vakantieaanvraag, dan zal hij daar wel een goede reden voor moeten hebben.

E.

Hallo,

Ik werk op dit moment al een aantal jaren in de detailhandel. Echter, is het bedrijf sinds een aantal jaren begonnen met het openen van de winkel op 2e kerstdag en dit jaar ook op nieuwjaarsdag.
Mag ik verplicht worden op 1 of op beide dagen te komen werken? Zo ja, welke acties kan ik hiertegen ondernemen?
Ik werk wel af en toe de zondagen vrijwillig.
Maar ik kan hierover niks terug vinden in mijn cao.

Groetjes E.

FNV Jong

Hoi E,

Werken tijdens de feestdagen moet zijn vastgelegd in de cao en in het rooster. Als een werkgever wil dat er, in tegenstelling tot andere jaren, dit jaar met de feestdagen wordt doorgewerkt, zal dat eerst overlegd moeten worden met de ondernemingsraad of de personeelsvertegenwoordiging . Is er geen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging, dan kan de werkgever, als de cao het toestaat, het wel verplichten.

Kees

Goedendag,

Ik zat er aan te denken om met mijn vriendin rond de kerst een midweek weg te gaan, vriendin werkt in de thuiszorg, nu zegt zij dat ze tussen 15 dec en 2 jan GEEN vrije dagen mogen opnemen.
Hoe zit dit?
Kan er niets over terug vinden in de zorg CAO

mark

Hallo,

Ik loop vol continue diensten en werkte 7 maanden via een uitzend bureau en werd daarna in dienst genomen door dat bedrijf waar ik 7maanden naar werd uitgezonden. Alleen net voor ik me contract kreeg heb 3 weekend vrij genomen omdat ik de sleutel van me huis kreeg alleen bij dat bedrijf bouw je je dagen maandelijks op dus zeg 2,2 per maand sindsdien heb ik altijd in de min gestaan. Werk er inmiddels 5 jaar en nu pas wil mij baas ineens dat het geregeld word en iedereen bijna heel het bedrijf moet zijn dagen terug betalen tot je weer in de plus staat.. was hier niet mee akkoord gegaan maar er is wel geld ingehouden op mijn salaris ?! Mag dit zomaar? Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Mvg Mark

FNV Jong

Hoi Mark,

Wat een apart verhaal, het lijkt mij dat een werkgever dit inderdaad niet zomaar mag doen. Om je hier echter verder bij te kunnen helpen heb ik meer informatie van je nodig en zal ik het een en ander uit moeten zoeken, dit doen we echter alleen voor onze leden.

Elise

Beste,
Ik werk fulltime (38uur) in een winkel en heb wat onduidelijkheden over vakantiedagen:
Ten eerste kan ik als werknemer geen overzicht inzien over mijn (verbruikte) vakantiedagen. Ik heb hier wel eens om gevraagd maar mijn baas zei dat dit niet kan omdat het zo ingewikkeld is ivm feestdagen waarvoor hij ook mijn vakantiedagen gebruikt. Ik vroeg me af of mijn baas verplicht is hier duidelijkheid over te geven? En mag hij zomaar mijn vakantiedagen gebruiken voor bijvoorbeeld 1e en 2e kerstdag?
Ten tweede zegt mijn baas dat als ik in januari een week vakantiedagen wil opnemen, ik er maar 2 uitbetaald krijg omdat je volgens hem 2 vakantiedagen per maand "spaart". Maar dit betekent dat ik in juni maar 12 dagen zou kunnen gebruiken voor een vakantie. Mag dit of mag ik die 22 dagen waar ik recht op heb in een keer opnemen (en uitbetaald krijgen) wanneer ik wil ? (Ik heb een vast contract).
Alvast bedankt! Vriendelijke groet

FNV Jong

Hoi Elise,

Eerste en tweede kerstdag worden gezien als algemene erkende feestdagen. Wettelijk gezien is een werkgever niet verplicht deze dagen door te betalen, maar de meeste werkgevers doen dat wel.

Je werkgever is verplicht om je een overzicht te geven van je opgebouwde en verbruikte vakantiedagen.

Vakantiedagen zijn niet gebonden aan maanden. In principe zou je die 22 dagen in een keer op moeten kunnen nemen.

bert

Ik ben fulltime centralist in een meldkamer en werk in een vast rooster. Ik wil een week vakantie. In die week hoef ik cf. het rooster maar 3 dagen te werken. Mijn werkgever zegt dat ik dan toch 5 vakantiedagen moet opnemen. De week ziet er als volgt uit ma/di RV wo/do/vr dagdienst za/zo RV. (RV roostervrij)
Klopt dit nu of zijn het maar 3 dagen?

FNV Jong

Hoi Bert,

Het opnemen van vakantiedagen geldt alleen voor de dagen dat je ook daadwerkelijk werkt. Als je drie dagen per week werkt, kan de werkgever niet eisen dat jij 5 vakantiedagen op moet nemen. Ik raad je daarom ook aan om hier nogmaals over in gesprek te gaan.

Carmen

Hallo ik heb een nul uren contract op mijn loonstrook staat dat er 8% vakantie toeslag per maand word ingehouden maar ik heb nog nooit vakantiegeld ontvangen van me baas heb ik daar wel recht op of zit het in het uurloon in?

FNV Jong

Hoi Carmen,

Staat hier wat over opgenomen in je contract ? Vaak wordt namelijk vermeld in je contract of je een all-in loon ontvangt of eenmalig je vakantiegeld ontvangt, meestal is dit in mei. Je zou het eventueel ook na kunnen vragen bij de afdeling personeelszaken.

Yoël

Hallo,

ik heb onlangs een vrije dag aangevraagd en toegewezen gekregen, dus deze is al een aantal weken geleden goedgekeurd!
nu word ik vandaag benaderd dat ik op deze vrije dag verplicht op training moet komen.. nu heb ik een vet probleem ik organiseer namelijk de dag ervoor een evenement waar ik tot minimaal 6 uur 's ochtends bezig ben met alles opruimen na afloop en de training begint om 9 uur 's ochtends. mogen ze mij hier toe verplichten? ik heb namelijk met ze gebeld en er werd gezegd dat als ik niet zou komen, er consequenties aan vast zouden zitten. ik zit dus met een dilemma..

FNV Jong

Hoi Yoël,

Heb je de goedkeuring van je vrije dag zwart op wit staan ? Als dat het geval is sta je erg sterk en kunnen ze jou niet verplichten om op te komen dagen. Ik adviseer je om nogmaals in gesprek te gaan met de werkgever en duidelijk aan te geven dat je door hun goedkeuring al andere belangrijke afspraken hebt gemaakt, die je niet zomaar kan afzeggen.

wendy

Goedendag,
Ik ben 35 jaar en mij is een nul urencontract aangeboden, met een salaris van 12, 86 bruto, waar vakantiegeld al bij inbegrepen is. De bedoeling is dat ik 8 tot 16 uur per week administratie ga doen voor een restaurant. Is dit een reël salaris?
Mvg Wendy

FNV Jong

Hoi Wendy ,

Of dit reëel is hangt af van je leeftijd, functie, werkervaring en of er een cao van toepassing is. Vanaf het 23e levensjaar bedraagt het minimumloon €8,63 bruto per uur. Hier zit je in ieder geval wel boven.

Mocht je willen weten of je genoeg verdient, dan adviseer ik je in eerste instantie om te kijken of er een cao van toepassing is. Ook zou je eventueel contact op kunnen nemen met FNV Bondgenoten.

Esmée

Beste,

Al 2 jaar ben ik werkzaam bij een winkel. Hier ben ik begonnen als weekend hulp met een 12 uren contract.
Nou ben ik september 2013 vorig jaar gestopt met school en ben vanaf dat moment 5 dagen per week gaan werken.

Nou heb ik afgelopen zomer 3 weken vakantie gehad. In deze 3 weken hebben ze mij daar mijn contract uren (12) voor uitbetaald.

Een collega wees mij op het feit dat ze mij het gemiddelde van mijn gewerkte uren uit moeten betalen aangezien ik al een jaar full time werk. Klopt dit ook?

Overigens hebben ze ook over het jaar 2013 te weinig belasting afgedragen waardoor ik nou flink wat terug moet betalen.
Daar heb ik ze vorig jaar al een paar keer op gewezen maar toen is mij verzekerd dat het klopte. Aangezien het hun werk is ben ik daar vanuit gegaan maar nou blijkt het toch niet goed te zijn gegaan. Kan ik daar ook iets mee of is dat toch mijn probleem?

Alvast bedankt,

Mvg.

Nieuwe reactie inzenden

* Invullen verplicht. HTML niet toegestaan. E-mail adres wordt NIET getoond op de site en alleen gebruikt om een persoonlijke reactie te kunnen sturen.