Vakantie & vrije dagen

Per jaar heb je recht op minimaal 4 weken vakantie. Dat is 4 keer het aantal uren dat je (gemiddeld) per week werkt. Als je 10 uur per week werkt, dan heb je recht op 4 x 10 uur = 40 uur vakantie. Dit is het wettelijk minimum. Werk je minder dan 10 uur, dan heb je ook recht op deze 40 uur. Helaas kun je deze dagen niet laten uitbetalen. De dagen boven het wettelijk minimum wel.

Wist je dat er in je cao  soms een hoger aantal vakantiedagen is afgesproken? Over deze extra dagen kun je - als je dat wilt - afspraken maken met je werkgever: bijvoorbeeld dat je ze opspaart voor langer verlof of inruilt voor geld. Tijdens je vakantiedagen loopt je loon bovendien gewoon door!


Feestdagen*

Naast de 4 weken vakantie zijn er ook nationale feestdagen waarop je (doorbetaald) vrij krijgt. Deze dagen zijn:

 • Nieuwjaarsdag - geen vrije dag in de gezondheidszorg en horeca
 • Goede Vrijdag - alleen vrije dag voor ambtenaren
 • Eerste paasdag
 • Tweede paasdag
 • Koninginnedag
 • Bevrijdingsdag - alleen vrije dag in lustrumjaar (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaart
 • Eerste pinksterdag
 • Tweede pinksterdag
 • Eerste kerstdag
 • Tweede kerstdag

Kijk voor de precieze data van de feestdagen op feestdagen.nl

*Vier je liever het suikerfeest dan Kerstmis? Helaas krijg je hiervoor nog niet automatisch (doorbetaald) vrij. Wel kun je je vrije dagen vaak omruilen. Overleg dit op tijd met je baas, zodat je er zeker van bent dat je vrij kunt krijgen.


Vakantiegeld

Of je nu fulltimer of parttimer bent. Een vast, tijdelijk of nul-urencontract hebt: iedereen heeft recht op vakantiegeld van minimaal 8 procent van je (bruto)jaarsalaris. Dit staat in de wet vastgelegd. Dit extraatje wordt eens per jaar in één keer uitbetaald – meestal in mei of juni. Dit betekent dat je het geld uiterlijk eind juli op je rekening moet hebben. Maar... Krijg jij een all-in loon? Dan zit jou vakantiegeld al in je loon doorberekend. Dit betekent dat je dus je vakantiegeld elke maand al ontvangt, en eind juli dus geen vakantiegeld op je rekening krijgt!

 

Heb je vragen over je (bij)baan of stage of heb je problemen waarbij je hulp nodig hebt? Word lid van FNV Jong ! Wij helpen je niet alleen bij problemen op je werk of stage maar doen nog veel meer !

Nieuwsbrief

Wil jij ook handige informatie en tips in je mailbox ontvangen? En vind je het leuk om op de hoogte te blijven wat FNV Jong doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vind je het toch niet interessant? Dan kun je je gewoon weer afmelden!

Reacties

Lara

Beste FNV Jong,

Ik heb tot vorig jaar september bij een drogisterij gewerkt, heb ik recht op vakantiegeld van de vorig jaar gewerkte uren?

mariella

Wij hebben geen cao, ik was op 5 mei ziek dien ik dan toch 200% te krijgen omdat ik wel ingepland stond?

Nathalie

Hoi,
Ik werk bij een benzinestation, voor gemiddeld 30 uur per week met een 0 uren contract. Ik krijg mijn vakantiedagen niet uitbetaald & heb vakantie geld al in mijn loon van 6,29 bruto bij in zitten (ik ben 20 jaar). Ik moet ook gewoon werken op feestdagen.
Hoor ik die dan vrij te zijn? en hoe zit het met vakantie door betalen?
Ik ben nu voor 5 maanden in loondienst

Nathalie

Jasper

Hallo,
Ik werk nu 2 jaar +/- 10 uur per week bij een bedrijf waar ik een nul-uren contract heb.
Tot op heden was ik niet op de hoogte van mijn rechten wat betreft vakantiedagen. Heb hier de afgelopen 2 jaar dus ook niks mee gedaan. Wat zijn mijn rechten hierin? Klopt dat er een bepaald aantal vakantiedagen mee te nemen zijn uit het vorige jaar?

Harm

Hallo,

Ik heb enkele maanden terug al vrij gevraagd op mijn voor het eindexamen. Dat ware losse dagen en mijn baas had ze afgetekend dus dat betekend dat ze goedgekeurd waren. Nu sta ik toch ingepland op die vrije dagen (in de avondploeg, daar werk ik altijd) volgens hem is het een fout in het systeem maar ik blijf op de planning staan. Mag dit? En is het dan toegestaan om mij dan vervolgens vervanging te laten regelen? Ik kan er toch niks aan doen dat zij mij inplannen op die dagen terwijl mij de vrije dagen waren toegezegd? "Waarom zou ik dan vervanging moeten regelen?", zo is mijn redenatie althans.

Groet,

Harm

Anoniem

Hallo,

Hoe zit het met verlof aanvragen in een supermarkt? Als je ruim van tevoren je verlof meldt, kan dit dan een probleem zijn? Ik bedoel, stel je gaat een dagje weg waardoor je niet kan werken. Mag je dan verlof vragen? Dat het niet wordt uitbetaald lijkt me vanzelfsprekend.

FNV Jong

Hoi,

Je kan vaak een bepaalde periode van te voren aangeven dat je vrij wil zijn op een bepaalde dag/periode. Je hebt ook vakantiedagen wanneer je een arbeidsovereenkomst hebt met uren-garantie.

K-C

Geachte lezer,

Ik heb een 0-uren contract maar mijn werkgever heeft op mijn loonstrookjes geen opgebouwde vakantiedagen vermeld alleen me vakantiedagen. Is dat wel legaal en hoe bespreek ik dat me ze? Werk daar overigens al 9 maanden elke week 20 uur

K-C

Sorry bedoel de vakantiedagen staan er niet op vermeld maar het opgebouwde vakantiegeld wel

FNV Jong

Hoi K-C,

Werknemers krijgen elk jaar 4 keer het aantal uren dat u per week werkt aan vakantie-uren. Er zal dus in geval van 0-urencontracten voorafgaan aan het jaar een schatting moeten worden gemaakt. Deze uren kan je dan op vakantie. Wanneer jij standaard elke week 20 uur per week werkt, heb jij recht op 80 uur vakantie.

Marlies

Het kantoor waar ik werk heeft de vrijdag voor 5 mei besloten dat zij gesloten zijn met 5 mei en dat dit ons een vrije dag kost. Kan dit? Kunnen zij op het laatste moment besluiten dat wij een vrije dag moeten inleveren, aangezien wij ook niet de mogelijkheid hebben om vooralsnog te werken?

FNV Jong

Hoi Marlies,

Afgelopen 5 mei was een verplichte vrije dag. Over verplichte vrije dagen moet de werkgever loon betalen. Maar het is niet meer dan redelijk dat het niet verrichten van arbeid op een door de werkgever verplichte vrije dag voor rekening van de werkgever komt.

Jolique

Als je toch moet werken op koningsdag en 5 mei, wat moet de werkgever dan betalen? 150%, 200%? Wij hebben geen cao en er staat niks over in het contract. Dus wat is de werkgever wettelijk verplicht?

FNV Jong

Hoi Jolique,

Toeslagen horen in de cao te staan. Wanneer deze er niet in staan houdt dit in dat je geen recht hebt op toeslagen. Er zijn namelijk wettelijk geen afspraken over toeslagen wanneer je op een feestdag werkt.

Anoeska

Ik werk al 17 1/2 jaar in de supermarkt waarvan de laatste 9 jaar 16 uur pw, met pasen etc heb ik op mijn vaste werkdag maandag 8 uur terug gekregen, nu is het Hemelvaart binnenkort en krijg ik te horen dat ik deze niet doorbetaald krijg omdat ik een contract van 16 uur heb, terwijl ik wel iedere donderdag werk! Weten jullie hoe het nu echt zit en of ik gelijk heb?

Mvg

FNV Jong

Hoi Anoeska,

Het ligt een beetje aan het soort contract dat je hebt. De hoofdregel is dat werkgevers hun werknemers door moeten betalen op feestdagen wanneer zij op die dag normaal gesproken arbeid verrichten.

Iris

hallo ,
Ik heb een 128 uur in de maand contract. Nu vraag ik me af of ik wel een feestdagen vergoeding kan krijgen. We zijn met alle feestdagen wel dicht. Maar om aan mijn uren te komen moet ik dan op andere dagen werken. Dus ik kom geen uren te kort in een maand met feestdagen. Heb ik dan wel recht op een vergoeding als we vrij zijn met feestdagen ?

Iris

Er staat ook niets vermeld over feestdagen in mijn contract en ik heb geen cao.

FNV Jong

Hoi Iris,

Bepalingen omtrent vrije dagen en feestdagen staan vaak in je arbeidsovereenkomst of in je cao opgenomen. Zoals je zelf al aangeeft, staat er echter bij jou niets opgenomen in je arbeidsovereenkomst en is er geen cao van toepassing. In dat geval geldt de wet. Je hebt op een feestdag recht op doorbetaling van het loon als je normaal gesproken op die dag arbeid zou verrichten. Wanneer je bijvoorbeeld altijd op maandag werkt, maar dit is nu een feestdag, heb je recht op doorbetaling van je salaris.

Wilma

Hoi,

geld dat recht op doorbetaling ook als je een 0-urencontract hebt en al 1,5 jaar elke maandag werkt?

groetjes wilma

FNV Jong

Hoi Wilma,

Dat klopt, als jij normaal gesproken altijd op maandag werkt dient je werkgever jou deze uren uit te betalen ook al is het een feestdag.

Joris

Ik heb een vast contract en we hebben geen Cao. In mijn arbeidsovereenkomst staat niets over feestdagen. Kan mijn baas zomaar informeel vertellen of we wel of niet doorbetaald vrij hebben op een bepaalde aankomende feestdag? Of zijn we automatisch alle feestdagen vrij omdat er niets is vastgesteld? Of moeten we automatisch alle feestdagen (dus ook bijv. Kerst) doorwerken omdat er niets is vastgelegd? (en soms bij de gratie van de baas vrijkrijgen)

FNV Jong

Hoi Joris,

Wanneer je normaal gesproken werkt op een maandag en er is een feestdag op maandag, dient je werkgever het loon door te betalen. Op bepaalde feestdagen en in bepaalde branches kan er niet verwacht worden van medewerkers dat zij op deze feestdagen gaan werken, hier valt bijvoorbeeld te denken aan eerste kerstdag.

chantal

Hoi.
Ik werk op een kdv en heb een 0 uren contract voor bepaalde tijd. Nu werk ik al een jaar 3 vaste dagen in de week. Op de dagen dat ik werk vallen veel feestdagen, pasen, konings dag, Hemelvaart etc. Is het nu zo dat ik deze doorbetaald zou moeten krijgen? Want nu krijg ik geen extra dag vrij want ik wordt dan in die week van een feestdag een andere dag extra ingeroosterd zodat ik toch 3 dagen werk. Klopt dit?

FNV Jong

Hoi Chantal,

Wanneer jij altijd deze dagen vast werkt, dient je werkgever jou deze dagen door te betalen. Dit geldt ook wanneer je een nulurencontract hebt met je werkgever.

Maria

Hallo,

Ik werk als verpleegkundige in de wijk. In vast 32 uur dienstverband. Ik werk met wisseldiensten en om het weekend. Nu echter kom ik per 4 weken uit op 8 vrije dagen, zijn dit er niet te min.
Mij werd verteld door hoger hand dat dit precies goed is. Ik twijfel hier ten zeerste aan. Het komt er op neer dat ik door de week 1 dag vrij heb en om het weekend. dit is nu doordat er anders gewerkt dient te worden.
Mvgr Maria

FNV Jong

Hoi Maria,

Elk dag (24 uur) is er een dagelijkse minimum rusttijd van 11 aaneengesloten uur rust vereist. Deze 11 uur, mag één keer per week worden ingekort tot minimaal 8 uur. Dit is alleen toegestaan als de aard van de arbeid of de bedrijfsomstandigheden dit met zich meebrengen.
Elke periode van 7x24 (één week) is er minimaal 36 uur wekelijks onafgebroken rust noodzakelijk. Indien deze rustperiode niet aanwezig is, dan moet er in de periode van 14×24 uur sprake zijn van minimaal 72 uur aaneengesloten rust. Feitelijk betekent dit dat het mogelijk is om 11 dagen achterelkaar te werken, zonder dat deze norm wordt overtreden!

Leonie

Wat gebeurt er als ik een contract heb van minimaal 4 uur, maar meestal meer werk. En nu mijn dagen moet inhalen omdat deze op een feestdag vallen. Kan dat?

FNV Jong

Hoi Leonie,

Wanneer jij een contract hebt van 4 uur, dien jij minimaal 4 uur te werken. Jij dient ook beschikbaar en bereid te zijn om deze uren te werken. In principe werk jij op werktijden overeenkomstig aan de wens van de werkgever. Het dient echter wel in overeenstemming te gebeuren en niet wanneer jij bijvoorbeeld niet kan door andere verplichtingen zoals school. Wanneer jij bijvoorbeeld altijd standaard op maandag werkt, en dit niet kan omdat het bijvoorbeeld Koningsdag is, dient de werkgever jou door te betalen. Deze uren hoef je dan ook niet in te halen. Dit is echter de hoofdregel, uitzonderingen kunnen zijn opgenomen in je arbeidsovereenkomst of cao. Dit zouden wij voor je uit kunnen zoeken, maar dit doen wij alleen voor onze leden. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Milan

Ik heb een 0-uren contract en bouw wel vakantie uren op. Maar hoe kan ik dit uitbetaald krijgen? Want als ik niet kan werken hoeft dat niet vanwege het 0-uren contract. Vroeg me af hoe ik dit geld dan zou kunnen ontvangen. Of krijg ik dit pas als ik stop met werken bij het betreffende bedrijf? Dankuwel

Selita

als je fulltime werkt op hoeveel dagen heb je recht op vakantie en verlofdagen?

FNV Jong

Hoi Selita,

In principe mag je niet ontslagen worden wanneer je ziek bent. Om antwoord te kunnen geven op je vraag heb ik bepaalde documenten van je nodig. Je kan je arbeidsovereenkomst naar ons toesturen, dan bekijken wij deze. Dit doen we echter alleen voor onze leden. Dit geldt ook voor je vragen omtrent vakantiedagen. Normaal gesproken heb je recht op viermaal het aantal uren dat je per week werkt. Maar in je arbeidsovereenkomst of cao wordt hier in sommige gevallen vanaf geweken. Aangezien jij meerdere vragen hebt moet ik je vragen om lid te worden van FNV Jong. Je vraagt je ook af op welke manier je op zoek moet gaan naar een bijbaan. Wanneer je lid wordt van FNV Jong kunnen wij je sollicitatiebrief en cv controleren.

Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Steven

Hallo, ik heb een nul uren contract en ben 17 jaar oud. Heb ik op deze leeftijd ook recht op de boven genoemde 4 weken vrij? Of is dit meer/minder?
Gr Steven

FNV Jong

Hoi Steven,

Dit ligt vaak aan de bepalingen uit de cao. Vaak staat in je arbeidsovereenkomst vermeldt of er een cao van toepassing is. Als je deze cao erbij zoekt, kan je soms het één en ander vinden omtrent vakantiedagen.

Wendy

Hallo. Ik heb een 0-uren contract en werk normaal elke maandag en dinsdag. Nu komen er wat feestdagen aan die op maandag vallen en het bedrijf nu dicht is. Heb ik recht op uitbetaling van de uren die ik normaal werk op maandag? We hebben geen CAO. Groeten

FNV Jong

Hoi Wendy,

Wanneer je werkzaam bent op grond van een 0-urencontract, werk je alleen wanneer je werkgever je oproept. Je hebt waarschijnlijk een contract voor bepaalde tijd, maar er zijn geen afspraken gemaakt over het aantal uur dat je werkt. Om deze redenen hoeft je werkgever je alleen maar de uren uit te betalen die je daadwerkelijk werkt.

v

en als ik de afgelopen 10 maanden met een 0 uren contract full-time heb gewerkt. heb ik dan ook geen recht op doorbetaling op 2e paasdag en hemelvaart?

M

Ik werk in de Horeca (bijbaan), en heb al 2 weken geleden doorgegeven aan mijn werkgever dat ik niet instaat ben om te komen werken in april (geheel of gedeeltelijk) vanwege school en stage. Nou zegt mijn werkgever dat ik toch moet komen werken terwijl ik eigenlijk moet studeren voor examenvakken.

Nou geeft ie dus aan dat hij mij toch inplant op de dagen dat ik vrij wil zijn.

Ben ik ergens toe verplicht. Er staat overigens niks in mijn Arbeidsovereenkomst.

(Ja ik ben lid)

FNV Jong

Hoi M,

Zou jij je arbeidsovereenkomst willen sturen naar leden@fnvjong.nl dan ga ik ervoor je naar kijken!

Groetjes, FNV Jong

Angela

Hallo,
Ik werk nu nog als leerling verzorgende IG. per 1 april ben ik gediplomeerd en ga ik over naar een andere werkplek wel bij dezelfde stichting. Ik heb via mailcontact vakantie aangevraagd voor week 17 nu heb ik daarvoor akkoord gekregen maar nu moet ik dat weekend wel werken. Ik heb hierover natuurlijk terug gemaild hoe dit zit. ik krijg als antwoord terug: In principe krijg je als je een vakantieweek hebt 7 dagen vrij( dus niet je werkweekend)
Wil je tocht dit weekend ook vrij zijn dan moet je een ander weekend hiervoor in de plaats werken.

Kunnen ze dit zomaar doen op deze manier?
want als ik nou een vakantie heb geboekt dan zit ik dus met een probleem. ik werk 24 uur werken mogen ze mij dan in mijn vakantie week 40 uur inplannen waardoor ik dus 40 uur kwijt ben in plaats van 24?

Ik hoor het graag,
Met vriendelijke groet,
Angela

FNV Jong

Hoi Angela,

De regeling omtrent het opnemen van vakantiedagen is het volgende:

De werkgever is in principe verplicht om jou in de gelegenheid te stellen om vakantiedagen op te nemen. Op het moment dat jij aan hebt gegeven wanneer jij deze vakantiedagen op zou willen nemen heeft je werkgever 2 weken de tijd om aan te geven dat hij hier niet mee akkoord gaat. Als je werkgever wilde dat jij op een ander moment je vakantiedagen op nam, moest hij dit binnen 2 weken kenbaar maken door gewichtige/belangrijke redenen te noemen. Wanneer de werkgever dit niet kenbaar heeft gemaakt binnen twee weken, wordt de vakantie vastgesteld op de datum die jij hebt aangevoerd.

Mirjam

Ik werk in de gehandicaptenzorg. Wij werken met een 4 wekelijks rooster dat steeds weer terug komt. Begin dit jaar was nog de regel dat als je bv een week vakantie op nam, de vakantie uren naar rato dienstverband werden ingezet. Voor mij dus 28 uur, ongeacht of je die week meer of minder moest werken. Nu is die regel veranderd en worden je vakantie uren ingezet adhv de uren die je de week die je aanvraagd moest werken. Gezien de onregelmatigheid kan het dus zijn dat ik voor 1 week vakantie 40 uur kwijt ben, soms heb ik er zulke weken tussen zitten. Dit zou betekenen dat ik heel snel door mijn vakantie uren heen ben en misschien maar 2-3 weken vakantie op kan nemen. Kan dit zomaar?

FNV Jong

Hoi Mirjam,

Wettelijk gezien hebben werknemers minimaal recht op 4 maal het aantal uren dat zij per week werken. Hiervan kan niet ten nadele van de werknemer worden afgeweken. Wel kunnen er andere (positievere) bepalingen worden geregeld in de cao omtrent vakantie. Wanneer jij een contract hebt van 28 uur, heb jij recht op 4x 28 vakantieuren.

Anne

Hallo,
Ik heb mijn 0-uren contract opgezegd. Ik heb mijn laatste loon + vakantietoeslag ontvangen. In mijn contract staat echter ook dat ik 0.1064 uur vakantierecht opbouw van welk het recht in overleg met werkgever en met behoud van loon gebruik kan maken.
Hiervan heb ik geen gebruik gemaakt en denk er nu recht op te hebben deze te laten uitbetalen. Mijn werkgever geeft aan dat ze meent dat deze vakantierechten verwerkt zijn in mijn loon. Dit staat echter nergens in mijn contract, terwijl dus wel de opbouw van vakantierecht erin staat. Wie staat er in zijn gelijk?

FNV Jong

Hoi Anne,

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet ik enig uitzoekwerk verrichten. Ik moet namelijk je arbeidsovereenkomst doornemen en in de voor jou geldende cao duiken. Dit soort dingen doen wij echter alleen voor onze leden. Wanneer je dit uitgezocht wil hebben, moet ik je dan ook vragen om lid te worden van FNV Jong. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

Bianca v Loon Dekkers

Ik heb een 16 uur contract en werk al ruim 7 jaar op 2 vaste dagen.
Nu moet ik van mijn bazin 6 dagen per week beschikbaar zijn en plant ze mij,zonder overleg in op dagen dat ik niet kan.
Ik ben van de 7 dagen 5 dagen beschikbaar,kan zij mij verplichten om zonder overleg mij op die andere 2 dagen ook nog in te plannen?
Ik heb ook duidelijk aangegeven dat ik niet kan op die dagen.
Volgens haar moet ik een vrijbrief inleveren als ik vrij wil zijn op dagen die ik normaal nooit werk.Kan dat zomaar?

FNV Jong

Hoi Bianca,

Je zou het gesprek aan kunnen gaan en vragen om de reden waarom de andere twee dagen nu niet meer voldoen. Zijn er wijzigingen ingevoerd in het bedrijf? Is het in een bepaalde periode drukker? In sommige gevallen kan een werkgever je arbeidsomstandigheden wijzigen. Staat er ergens weergegeven in je cao of in je arbeidsovereenkomst dat je 6 dagen per week beschikbaar moet zijn? Dit zou je na kunnen zoeken in de zojuist genoemde overeenkomsten. Ik adviseer je om niet zomaar ergens mee akkoord te gaan. Het kan tenslotte ook nog zo zijn dat er een bedrijfsreglement bestaat waarin dit soort zaken staan weergegeven.

Ben

Beste.
Ik moest van mijn baas vca cursus doen eerst op zaterdag maar toen kon ik niet en toen doordeweeks nu heeft hij daar een snipperdag voor ingehouden mag dit of heb ik recht op een cursus dag?

FNV Jong

Hoi Ben,

Het is lastig om deze vraag te beantwoorden zonder dat ik een contract in kan zien. Hierdoor weet ik bijvoorbeeld ook niet of er een cao van toepassing is. Het gebeurt regelmatig dat er afspraken gemaakt worden omtrent cursussen in de cao. Ik adviseer je dan ook om uit te zoeken of er iets geregeld is op het gebied van cursussen in je arbeidsovereenkomst of in je cao.

Ester

Beste FNV jong,

Ik heb een vraag: ik werk parttime en nu heb ik elk jaar weer gedonder op de zaak over de zomervakantie.
Zowel van mij als van mijn duopartner wordt verwacht dat we fulltime gaan werken als de ander met vakantie of afwezig is.
Beiden hebben we daar onze redenen voor waardoor dat niet altijd zo makkelijk gaat.
Mag onze werkgever ons hiertoe "dwingen"? Of zelfs ontslaan als we het niet doen?
Er wordt nu gedreigd mijn vakantie niet goed te keuren omdat ik niet direct kan aangeven of ik beschikbaar kan zijn in de vakantie van mijn collega. En om die reden geeft hij nu mijn collega ook geen toestemming voor haar vakantie.

En hoe zit het dan met de vakantiedagen? Als ik eerst 3 weken vrij ben en vervolgens weer 3 weken fulltime moet werken, heft dat niet mijn vakantie weer (deels) op???
Het voelt ondertussen niet fijn op deze manier: elk jaar is het weer een "gevecht".

Helaas ben ik geen lid van jullie, maar ik weet het even niet meer, dus ik hoop dat jullie hier toch een antwoord op kunnen geven.

Nieuwe reactie inzenden

* Invullen verplicht. HTML niet toegestaan. E-mail adres wordt NIET getoond op de site en alleen gebruikt om een persoonlijke reactie te kunnen sturen.